Bosanska Krupa kao jedna od najbolje rangiranih jedinica lokalne samouprave

28.04.2022. 09:36 / Izvor: Akta.ba
priznanje

Gradonačelniku Arminu Halitoviću je uručena Zahvalnica Općini Bosanska Krupa za izuzetan doprinos i aktivno učešće tokom prve faze Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja.

U Sarajevu je u utorak, 26.04.2022.godine, u okviru Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) organizirana prezentacija pojedinačnih akcionih planova svih MEG partnerskih jedinica lokalne samouprave, te dodjela plaketa najbolje rangiranim jedinicama lokalne samouprave u prvoj fazi MEG projekta.

Ovom prilikom je gradonačelniku Arminu Halitoviću uručena Zahvalnica Općini Bosanska Krupa za izuzetan doprinos i aktivno učešće tokom prve faze Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja.

"Spremnost na predan rad i aktivno učešće u svim aktivnostima izdvojilo je Grad Bosansku Krupu kao jednu od 10 jedinica lokalne samouprave sa najboljim učinkom. Na osnovu naših rezultata mi smo odabrani da učestvujemo i u drugoj četverogodišnjoj fazi, gdje smo dobili još jednu ulogu a to je da pružamo praktične savjete i djelujemo kao resursni centar znanja za novoizabrane općine i gradove", istakao je između ostalog gradonačelnik Armin Halitović.

U okviru događaja održana je i panel diskusija, kao i prezentacija MEG projekta i rezultata ulazne procjene učinka unutar Sistema upravljanja rezultatima (SUR) u drugoj fazi MEG projekta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti