Aktivnosti KJKP "Rad" obavljaju se shodno utvrđenom operativnom planu

13.05.2022. 13:47 / Izvor: Fena
kjkp rad

Aktivnosti KJKP "Rad" obavljaju se shodno utvrđenom operativnom planu i programu - kazao je Feni glasnovogornik KJKP "Rad" Mirza Ramić.

Aktivnosti KJKP "Rad" obavljaju se shodno utvrđenom operativnom planu i programu - kazao je Feni glasnovogornik KJKP "Rad" Mirza Ramić.

Po njegovim riječima, iako je poništen tender za nabavku goriva u oktobru  prošle godine,  aktivnosti ovog preduzeća nisu prestale.

"Odluka Vlade Kantona Sarajevo postoji, kojom se vrši dopremanje količina goriva potrebnih za obavljanje redovnih i vanrednih aktivnosti. Vanredne aktivnosti su poput situacija kakve su bile tokom poplava krajem prošle godine", kazao je Ramić.

On je istakao kako je pored redovnih aktivnosti na odvozu otpada, bez zastoja svoje zadatke obavljala i Zimska služba.

"Realizira se trenutno akcija odvoza kabastog otpada, a nakon završetka Zimske službe aktivnosti su nastavljene kroz djelovanje zajedno sa civilnom zaštitom, kada su bile poplave, i  na mašinskom čišćenju i pranju saobraćajnica", kazao je Ramić.

Istakao je kako ekipe ovog preduzeća na terenu imaju probleme sa nepropisno parkiranim vozilima, posebno u uskim ulicama na području Kantona Sarajevo.

"U određenim ulicama na području četiri gradske općine nismo bili u mogućnosti obavljati svoje zadatke zbog vozila parkiranih na saobraćajnicama ili ispred posuda za odlaganje otpada", kazao je Ramić. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti