U Varešu otvorena prva specijalizirana klinika

25.05.2022. 14:25 / Izvor: Akta.ba
eurofarm

Ova poliklinika je rezultat partnerstva između kompanije Eastern Mining i Eurofarma.

Kao dio posvećenosti zapošljavanju i zadržavanju najdarovitijih bh. profesionalaca u rudarstvu, te želje da Općina Vareš ponovo postane napredna i ekonomski raznovrsna zajednica, kompanija Eastern Mining je u partnerstvu s "Eurofarmom" otvorila ovu polikliniku u Varešu.

"Ova poliklinika je rezultat partnerstva između kompanije Eastern Mining i Eurofarma, jednog od najvećih pružatelja privatne zdravstvene njege u BiH", izjavio je Paul Cronin, direktor kompanije Eastern Mining, dodavši da "klinika neće samo pružati vrhunsku zdravstvenu njegu osoblju kompanije i njihovim porodicama, nego cijeloj zajednici, čija demografska slika zahtijeva specijalističke zdravstvene ustanove i njegu na lokalnom nivou.

eurofarm

Poliklinika će nadopunjavati postojeću primarnu zdravstvenu njegu u Varešu i pomoći će smanjenju potrebe za odlaskom u Zenicu i Sarajevo na specijalističke pretrage."

Ovaj koncept, prema kojem privatna kompanija ugovara potrebnu uslugu, u isto vrijeme osiguravajući da je ona na raspolaganju i zajednici, je prva ove vrste na polju zdravstvene zaštite u BiH. Cronin je izrazio zahvalnost gospodinu Šukriji Huseinoviću, izvršnom direktoru Eurofarma, koji dijeli viziju održivih investicija i njihove primjene u svakodnevnom životu.

"Želio bih se zahvaliti gospodinu Huseinoviću i cijelom timu Eurofarma na zajedničkom radu na ovoj izuzetno važnoj i značajnoj investiciji u Varešu", zaključio je Paul Cronin.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti