Usvojena odluka o jednoobraznim javnim površinama u Općini Centar

10.06.2022. 11:57 / Izvor: Akta.ba
općina centar

Odlukom su utvrđeni posebni kriteriji za postavljanje sadržaja po zonama, uključujući dimenzije i izgled sadržaja koji će se postavljati u tipizirane jedinice.

Općinsko vijeće Centar je usvojilo Odluku i Program o privremenom korištenju javnih površina na području općine Centar Sarajevo. Odlukom su utvrđeni posebni kriteriji za postavljanje sadržaja po zonama, uključujući dimenzije i izgled sadržaja koji će se postavljati u tipizirane jedinice.

Na taj način se želi postići da privremeno postavljeni urbani mobilijar na javnoj površini bude unificiran, te oblikovan u skladu sa estetsko-tehničkim kriterijima koji priliče najužoj urbanoj zoni grada, kao i obuhvatu nacionalnog spomenika BiH u skladu s Odlukom o proglašenju historijskog urbanog krajolika Sarajeva nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine, koju je donijela Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika BiH.

To se odnosi na objekte jednostavnih usluga i privremene prodajne i uslužne objekte (pokretne naprave, prodajne štandove, kioske, stolove i druge privremene objekte).

Općinska Služba za stambene i komunalne poslove je putem Odsjeka za javne nabavke pokrenula proceduru javne nabavke za odabir firme za izvođenje radova na izgradnji tipiziranih objekata jednostavnih usluga.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti