Kompanija iz Gradačca planira proizvodnju kamene vune u Šamcu

24.06.2022. 11:53 / Izvor: Akta.ba
kamena vuna

TMD-AGS iz Gradačca planira pokretanje pogona za proizvodnju kamene vune u Šamcu, saznaje Akta.ba.

TMD-AGS iz Gradačca planira pokretanje pogona za proizvodnju kamene vune u Šamcu, saznaje Akta.ba

Naime, kompanija je Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske uputila zahtjev za izdavanje Ekološke dozvole za pogon za proizvodnju kamene vune na lokaciji kao k.č.broj 1249/1 К.o. Šamac.

"Obavještavamo zainteresovanu javnost Opštine Šamac, a posebno naseljenog mjesta Šamac da mogu svoje mišljenje, primjedbe i sugestije u pisanoj formi dostaviti Odjeljenju za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove Opštinske uprave Opštine Šamac i to u roku od 30 dana od dana objavljivanja na oglasnoj tabli i internet stranici Opštinske uprave opštine Šamac", navedeno je iz Opštine Šamac. 

Podsjetimo, kompanija TDM-AGS“ d.o.o. Gradačac je u oktobru 2021. godine, od preduzeća "BORA" d.o.o. Banja Luka, kupilo nekadašnju tvornicu automobilskog stakla i u sklopu nekadašnje tvornice automobilskog stakla Investitor planira pokrenuti proizvodnju kamene vune.

kompanija

"Predmetna lokacija je u lošem stanju, objekti i infrastruktura su devastirani. Izvršiće se rekonstrukcija postojećih objekata i isti će se prilagoditi planiranoj namjeni. Površina proizvodnog objekta iznosi 13.662 m2, a vanjski gabariti istog su 128,73 h 107,41 m. Prilikom rekonstrukcije objekta vanjski gabariti ostaju isti. Na lokaciji postoji priključak na vodovodno-kanalizacionu mrežu, električnu energiju, telekomunikacije, asfaltni pristup lokaciji, prilaz za teretna vozila. Tokom rekonstrukcije, odnosno adaptacije postojeće zgrade na predmetnoj lokaciji koristiće se dodatnih 10.000 m2 za potrebe skladištenja materijala kao i prohodnosti oko zgrade", navedeno je u dokumentaciji. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti