ETMAX doo - biznis lider održivog razvoja u oblasti "Resursi i okoliš"

07.07.2022. 12:29 / Izvor: Akta.ba
ETMAX

Foto: UNDP BiH

Preduzeće ETMAX doo iz Banje Luke, kao finalista Nagrade za biznis lidere održivog razvoja u oblasti "Resursi i okoliš", dobitnik je priznanja u pripadajućoj kategoriji.

Ove godine je organizovan četvrti po redu izbor najboljih poslovnih praksi održivog razvoja u organizaciji UNDP-a i partnerskih organizacija. 

Preduzeće ETMAX doo iz Banje Luke, kao finalista Nagrade za biznis lidere održivog razvoja u oblasti  "Resursi i okoliš", dobitnik je priznanja u pripadajućoj kategoriji. 

Nagrada za biznis lidere održivog razvoja se organizuje po četvrti put, kao dio programa "Okvir za realizaciju Ciljeva održivog razvoja, kao temelj za održiv i inkluzivan rast u Bosni i Hercegovini“ (SDG2BIH), koji finansira Švedska, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija  (UNDP) u BIH, a u partnerstvu sa UNICEF-om i UN Women . 

"Slavimo dobra preduzeća iz Bosne i Hercegovine koja svoje poslovanje zasnivaju na održivim poslovnim modelima koji doprinose implementaciji posvećenosti BiH da implementira Ciljeve održivog razvoja i Agendu 2030. Ovu inicijativu smo započeli 2019. godine i svake godine interes privatnog sektora raste. Partnerstvo UNDP-a sa Švedskom fokusirano je na prevođenje ambicioznih, globalnih ciljeva Agende 2030 u konkretan akcioni plan za ovu zemlju okupljanjem relevantnih aktera", rekla je Steliana Nedera, rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH.

Proces prijavljivanja, zatim način ocjene aplikacija i prezentovanje dobrih praksi u radu, učinilo je da Nagrada za biznis lidere održivog razvoja bude prepoznata u poslovnoj zajednici kao priznanje radu, a prije svega razvoju održivih praksi upravljanja koje donose brojne benefite kako kompanijama, tako i društvu u cijelini.  

lideri odživog razvoja

Foto: UNDP BiH

ETMAX je kompanija koja je posvećena održivom razvoju, kako kroz osnovnu djelatnost kojom se bavi, a to je projektovanje i izgradnja fotonaponskih elektrana, tako i kroz razvoj dobrih praksi koje dodatno osiguravaju održivo upravljanje poslovnim procesima, odgovoran odnos prema stanju životne sredine i načine da se osigura pozitivan ekološki otisak u zajednici.  

Preduzeće ETMAX je preko decenije prepoznatljivo u oblasti obnovljivih izvora energije, posebno po kvalitetu projektovanja i izvođenja solarnih elektrana, kao i po kvalitetu opreme koja se instalira u objekte i čini najbolje od komponenti dostupnih na tržištu za ovaj vid objekata.  

Iz ETMAX-a povodom ovog značajnog priznanja njihovom radu poručuju da ih raduje što su njihove dobre prakse priznate i nagrađene u konkurenciji od preko 100 aplikacija, u kojima je poslovna zajednica prezentovala svoj doprinos održivom razvoju i načine na koje realizuje Ciljeve održivog razvoja.  

U ime ETMAX -a nagradu je preuzeo Ivan Šukalo direktor Sektora Nabavke, prodaje i marketinga, koji je istakao da je privilegija biti u uskom krugu kompanija koje su prepoznate kao biznis lideri održivog razvoja, a posebna je čast odnijeti pobjedu.

"Nagrada je priznanje za desetogodišnji trud uložen u razvoj sektora obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Zahvalni smo Švedskoj, UNDP-u u BiH, Spoljnotrgovinskoj komori BiH, te žiriju, koji su prepoznali naš dugogodišnji trud i rad", poručio je. 

Istovremeno, preduzeće ETMAX je posvećeno svome daljem razvoju i unaprijeđenju dosadašnjih rezultata i u narednom periodu će razvijati razvojni koncept na način koji interiše korištenje obnovljivih izvora energije i generisanje električne energije na ekološki prihvatljiv način sa očuvanjem životne sredine.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti