Općina Centar obezbijedila finansijska sredstva za 172 obrtnika

05.08.2022. 15:15 / Izvor: Akta.ba
ugovori

U petak, 5. augusta 2022. godine u velikoj sali Općine Centar načelnik Srđan Mandić potpisao je ugovore sa 172 obrtnika sa područja općine Centar.

U petak, 5. augusta 2022. godine u velikoj sali Općine Centar načelnik Srđan Mandić potpisao je ugovore sa 172 obrtnika sa područja općine Centar.

Podsjećamo, javni poziv za dodjelu finansijskih sredstava namijenjenih razvoju i unaprjeđenju poslovanja samostalnih privrednika na području općine Centar za 2022. godinu bio je objavljen od 11. do 20. jula 2022. godine. 

Cilj javnog poziva je realizacija mjera razvoja i unaprjeđenja poslovanja samostalnih privrednika na području općine Centar.

Nakon obrade pristiglih zahtjeva utvrđeno je da njih 172 ispunjava uslove javnog poziva za šta je u budžetu obezbijeđeno 116.000 maraka.

Načelnik Mandić pozdravio je prisutne te izrazio zadovoljstvo što Općina Centar ima mogućnost podržati samostalne privrednike naročito u vremenu kada se cijeli svijet suočava sa rastom cijena kako roba, tako i usluga. 

"Radujem se vidjeti vas danas ovdje u ovolikom broju, a nadam se da će vam ova finansijska pomoć Opštine Centar biti korisna. Opština Centar u skladu sa mogućnostima nastoji pomoći samostalnim privrednicima sa područja ove lokalne zajednice. Ovo nije jedini vid pomoći koji pružamo za  razvoj i unaprjeđenje poslovanja samostalnih privrednika. Imamo razne programe podrške zapošljavanju, prekvalifikaciji, startup biznisima. Opština zna koliko ste vi bitni, i u skladu s tim, podrška neće izostati ni u budućnosti", poručio je Mandić.

Jedna od dobitnica bespovratnih finansijskih sredstava je Anita Bačić vlasnica obrtničke radnje "Noktarica".

"Ove godine u odnosu na prethodne procedura je bila jako pojednostavljena, što je obrtnicima olakšalo prijavu na javni poziv. Novac koji sam dobila ću iskoristiti za plaćanje doprinosa za dvije nove uposlenice", istakla je Bačić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti