Platforme "pale" zbog velikog interesa građana za turističke vaučere u FBiH

08.08.2022. 10:29 / Izvor: Akta.ba
turistički vaučeri

Putem domaćih platformi "eKupon", "OdmoriuBiH" i "Citydeal flyfly travel" od danas su dostupni turistički paketi po cijeni umanjenoj za vrijednost vaučera od 200 KM, koje je osigurala Vlada Federacije BiH.

Putem domaćih platformi "eKupon", "OdmoriuBiH" i "Citydeal flyfly travel" od danas su dostupni turistički paketi po cijeni umanjenoj za vrijednost vaučera od 200 KM, koje je osigurala Vlada Federacije BiH.

Međutim iste, zbog preopterećenosti platformi "eKupon" i "Citydeal flyfly travel" građani trenutno nemogu kupiti.

“Poštovani korisnici, zbog preopterećenja i posjećenosti stranica trenutno nije u funkciji. Molimo Vas da sa svojom kupovinom sačekate najmanje sat vremena. Izvinjavamo radimo na rješenju. Vaš eKupon”, napisali su na svom Facebook profile iz platform eKupon.

Na stranici - platformi Citydeal flyfly travel također trenutno nije moguće izabrati i kupiti jednu od predstavljenih ponuda.  Ukupan broj raspoloživih vaučera na CityDeal-u je 3333.

Iz ove agnecije se još nisu oglasili.

U ponudi turističkih vaučera su se našli hoteli na Vlašiću, Igmanu, Fojnici, Sarajevu, Travniku i mnogi drugi objekti koji nude turstičko – zabavne i rekreativne sadržaje za cijelu porodicu.

Podsjećamo, minimalna cijena pojedinačnog turističkog paketa u okviru ovog programa iznosi 250 KM, te kupac prilikom kupovine mora minimalno doplatiti 50 KM ili više, u slučaju da je cijena paketa viša.

Naprimjer, ukoliko je cijena paketa 430 KM, kupcu će biti odobren popust od 200 KM na ime turističkog vaučera, a mora doplatiti 230 KM da bi završio kupovinu. Ukoliko je opcija paketa dva noćenja za dvije odrasle osobe u hotelskoj sobi, jedan je kupac tog paketa, iako će putovati i boraviti dvije osobe, i moguće je utrošiti samo jedan vaučer pri kupovini i umanjiti ukupnu cijenu paketa za 200 KM.

Nakon uplate naznačene cijene paketa umanjene za turistički vaučer u vrijednosti od 200 KM, kupac će dobiti elektronsku potvrdu kupovine, koju mora pokazati prilikom korištenja paketa.

Plaćanje ostatka cijene paketa, preko iznosa subvencije Vlade FBiH od 200 KM, vrši se prilikom kupovine paketa putem sistema odmoriubih.ba, na jedan od ponuđenih načina: Visa ili Mastercard karticom putem sigurnog sistema za kupovinu putem interneta, uplatom na račun platforme putem internet/mobilnog bankarstva ili uplatnicom u banci ili pošti.

Lista dostupnih turističkih paketa za kupovinu u okviru ovog programa će se mijenjati tokom provedbe procesa s obzirom da je moguće da neki od smještajnih subjekata popuni kapacitete i obustavi prodaju ili da novi smještajni subjekt ponudi svoje usluge platformi.

Prodaja paketa u okviru programa turističkih vaučera Vlade FBiH počela je danas  8. augusta godine i trajat će do utroška raspoloživih sredstava u iznosu od dva miliona KM, određenih Odlukom Vlade FBiH za program turističkih vaučera, odnosno najkasnije do 30. decembra.

Iznos od dva miliona KM podijeljen je na spomenute tri platforme

Kako su kazali ranije iz Ministarstva, paketi se odnose samo na teritorij Federacije BiH i Brčko Distrikt I trebali bi doprinijeti boljem razvoju turizma.

I.R.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti