Završena jednomjesečna IntervetWB praksa u Sevilji

12.08.2022. 08:25 / Izvor: Akta.ba
Sevilja

U okviru projekta IntervetWB koji već dvije godine implementira IUS Life centar za cjeloživotno učenje, Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) srednjoškolci iz Bosne i Hercegovine su boravili u Sevilji.

U okviru projekta IntervetWB koji  već dvije godine implementira IUS Life centar za cjeloživotno učenje, Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) srednjoškolci iz Bosne i Hercegovine su boravili u Sevilji. 

Kako je bilo? 

Sa nama su podijelili svoje utiske.

Aida, vođa grupe: Bilo je dinamično i zanimljivo...

Suada, vođa grupe: Sa osjećajem zajedništva... Bilo je zanimljivo

Branko: Ovo iskustvo je bilo neprocjenjivo. 10/10 sve preporuke!

Amin: Bilo je stvarno lijepo!

Amina M. Sve je bilo u redu. Ljudi koji tamo rade bili su ljubazni prema meni!

Adela: Bilo je neverovatno!

Vedad: Moj utisak o Španiji je bio nestvaran. Čak i nakon povratka iz nje, sve je izgledalo kao san. Želim ponovo biti dio ovih prekrasnih projekata.

Sevilja

Edina: Ovo je bilo lijepo iskustvo i radnici su bili jako ljubazni i prijatni.

Ajša: Ova kratkoročna praksa je prije svega bila iskustvo za cijeli život, drago mi je što sam imala priliku i što sam izabrana od strane Intervet WB programa da budem dio ove priče.

Luka: Moj posao mi je bio izuzetno zanimljiv i veoma koristan za moju buduću karijeru.

Farid: Hvala svima što ste mi učinili život ljepšim i nadam se da ćete pomoći svakom djetetu da ispuni svoje snove i učini mu život zanimljivijim nego što jeste. Na kraju, ali ne i najmanje važno, želim da se zahvalim mojoj firmi Instalaciones Galvan što me je cijeli mjesec podučavala i poboljšavala moje vještine u svakom pogledu.

Amina: Moje vrijeme u Sevilji u Španiji je bilo izvanredno. Priroda, ljudi, kultura i istorija grada ostavili su me bez teksta i zadivljeni. Predlažem da iskoristite priliku da budete dio Erasmus+ iskustva, moći ćete rasti kao osoba i steći pozitivne kvalitete, baš kao i ja.

Adna: U mobilnosti pored profesije, naučiš mnogo o životu, pa čak i o sebi. Za mene je to bilo zaista sjajno iskustvo u kojem sam uživao u svakoj sekundi našeg boravka u Španiji.

Marijana: Bilo je to nezaboravno iskustvo. Upoznao sam mnoge ljude i grad.

Benjamin: Zaista sam se odlično proveo na poslu. Naučio sam mnogo o španskoj kuhinji.

sevilja

Aidin Dino Mulabećiorvić: Veoma sam zadovoljan projektom, jako sam uživao i nadam se da ću učestvovati u budućim projektima sličnim ovom. Zahvaljujem se svima koji su mi omogućili da odem na ovo putovanje

Edin Juko: Bilo mi je super na poslu. Naučio sam mnogo stvari, mnogo o njihovoj kuhinji. Radio sam u jednom italijanskom restoranu, veoma je bogata kuhinja.

Nadja: Cijela praksa i putovanje je bilo tako zabavno. Dobio sam priliku da posjetim nova mjesta i upoznam nove sjajne ljude. Stekla sam puno prijatelja koji će mi nedostajati i pamtiti. Sretan sam što sam sve ovo doživio sa njima.

Ajla: Sigurna sam da je ovo bilo najveće iskustvo u mom životu do sada i da će mi zauvijek ostati u sjećanju. Rado bih preporučio svima da se prijave za ovakve prilike jer je to nevjerovatno.

Sanjin: Bilo je to divno iskustvo koje ću pamtiti do kraja života.

Naredne jednomjesečne i tromjesečne prakse ce se organizovati u Mariboru i Lyonu.

Vise o učeničkim praksama u zemljamja članicama EU možete naći na službenoj stranici projekta IntervetWB.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti