Počinje besplatna legalizacija u Banjaluci

05.09.2022. 12:00 / Izvor: Nezavisne novine
Banja Luka

Grad Banjaluka poziva sugrađane da se prijave za besplatnu legalizaciju, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Grad Banjaluka poziva sugrađane da se prijave za besplatnu legalizaciju, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

"Kako bi ovaj proces počeo odmah po izmjeni Zakona o legalizaciji, čije je donošenje najavljeno za ovaj mjesec, grad Banjaluka od danas počinje sa prijemom prijava za legalizaciju", navedeno je na sajtu Gradske uprave.

Iz Gradske uprave navode da građani prijavu mogu da podnesu u prostorijama Mjesne zajednice Rosulje u Parku Mladen Stojanović, svakim radnim danom od 10.00 do 18.00 časova.

"Tu će građani moći da popune i predaju prijavu za besplatnu i legalizaciju po pojednostavljenoj proceduri, te da dobiju sve potrebne informacije u vezi sa ovim procesom", poručuju iz Gradske uprave.

U saopštenju navode da će ovo biti olakšanje za oko 15.000 porodica.

"Ovo će biti znatno olakšanje za oko 15.000 porodica na području Banjaluke, koje će u prosjeku uštedjeti od pet do 15.000 KM po domaćinstvu i u konačnosti imati svoj krov nad glavom", navode iz Gradske uprave.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ranije je poručio da je ovo najodgovornija nacionalna politika koju grad i Republika Srpska mogu da sprovedu da legalizacija bude potpuno besplatna.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ranije je izjavio da bi u ovom mjesecu trebalo da bude održana posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske gdje bi bio usvojen zakon koji se odnosi na legalizaciju bespravno izgrađenih objekata sagrađenih do kraja 2013. godine.

Grad Banjaluka je početkom avgusta ove godine predao Narodnoj skupštini Republike Srpske inicijativu za izmjenu Zakona o legalizaciji kako bi legalizacija bila potpuno besplatna i jednostavna.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti