SSSBiH insistira na usvajanju Nacrta zakona o minimalnoj plati

07.09.2022. 11:40 / Izvor: Akta.ba
plata

Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSSBiH) uputio je danas na adrese svih šefova klubova političkih stranaka u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH zahtjev za održavanje sjednice tog doma Parlamenta, a radi usvajanja Nacrta zakona o minimalnoj plati.

Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSSBiH) uputio je danas na adrese svih šefova klubova političkih stranaka u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH zahtjev za održavanje sjednice tog doma Parlamenta, a radi usvajanja Nacrta zakona o minimalnoj plati, saopćeno je iz Sindikata.

"S obzirom na to da je Parlament FBiH usvojio Zaključak da će se o Zakonu o minimalnoj plati raspravljati u paketu sa Prijedlozima zakona o doprinosima i porezu na dohodak koji su trenutno u formi prijedloga, neophodno je da se hitno održi sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj bi bio usvojen Nacrt zakona o minimalnoj plati i time i on dobio formu prijedloga", navodi se u saopćenju.

SSSBiH smatra kako je, imajući u vidu izuzetno težak ekonomsko-socijalni položaj radnika i radnica u Federaciji BiH, visoku inflaciju, stalna poskupljenja, te neizvjesnu jesen i zimu koje su pred nama.

 "Krajnje vrijeme da se radnicima i radnicama u FBiH bar malo olakša i pruži prilika da lakše finansijski podnesu mjesece koji su pred nama", poručeno je. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti