Moguća pomoć Banjalučanima u obezbjeđivanju ogrjeva

21.09.2022. 07:43 / Izvor: Akta.ba
GRIJANJE

Gradski menadžer Bojan Kresojević pozvao je relevantne institucije da se uključe u rješavanje problema nadolazeće sezone grijanja u Banjoj Luci.

Svjestan svih poteškoća sa kojima se sugrađani suočavaju po pitanju nadolazeće sezone grijanja u Banjoj Luci, gradski menadžer Bojan Kresojević pozvao je relevantne institucije da se uključe u rješavanje ovog problema.

"Samo zajednički možemo da dođemo do konkretnog rješenja. Moram da naglasim da je u sistem daljinskog grijanja uključeno oko 19 hiljada kornika, odnosno fizičkih lica, te oko hiljadu poslovnih korisnika. Što se tiče ostalih domaćinstava, ja sam ranije i predložio rješenje za obezbjeđenje ogreva, dakle drveta i paleta po sistemu kota za svako domaćinstvo. Ipak, za ovo je potrebno da se uključi Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Šume Republike Srpske, Privredna komora Republike Srpske, ali i Savjet ministara Bosne i Hercegovine. Stoga, ja pozivam ministra poljoprivrede, ali i predstavnike Privredne komore i Šuma Republike Srpske da predlože bilo koji termin, da se sastanemo i zajedno dođemo do konačnog rješenja za naše sugrađane", poručio je gradski menadžer.

Dodao je da u skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostma sistem daljinskog grijanja koji je Skupština Grada dodijelila preduzeću "Eko Toplane", predstavlja komunalnu djelatnost od posebnog interesa za koji Grad određuje cijenu, te ukoliko ne obezbijedi povećanje cijena u stečenim uslovima, dužno je da obezbijedi subvenciju.

"Grad je to i učinio i to u iznosu od 2 miliona KM.  Treba svi zajedno da se sastanemo, da sjednemo, porazgovaramo i dođemo do konkretnog rješenja, kako naši sugrađani ne bi osjetili još jedan talas poskupljenja", zaključio je Bojan Kresojević.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti