Saznajte zašto je BBI Centar promijenio ime i šta se krije iza imena "ARIA"

19.10.2022. 09:46 / Izvor: Akta.ba
Aria

"Nadala sam se da će BBI vratiti staro ime robne kuće Sarajka". "Šta se krije iza imena Aria?". "Ostaće BBI. Zauvijek."

"Nadala sam se da će BBI vratiti staro ime robne kuće Sarajka". "Šta se krije iza imena ARIA?". "Ostaće BBI. Zauvijek."  

Ovako su korisnici društvenih mreža komentarisali promijenu imena jednog od najpoznatijih trgovački centara u BiH "BBI Centra", koji je promijenio ime i objavio ga prošlog vikenda. Novo ime BBI Centra je Aria.

Pitali smo društvo BBI Real Estate d.o.o. Sarajevo zašto su promijenili ime i šta stoji iza novog imena ARIA. Kazali su nam da je odluku o promjeni imena društvo BBI Real Estate d.o.o. Sarajevo donijelo sa željom da donese novu vrijednost ovom trgovačkom centru.

"Odluka o promjeni imena BBI Centra došla je u sklopu napora društva “BBI Real Estate” d.o.o. Sarajevo kao vlasnika objekta da donese novu vrijednost nakon COVID poremećaja na tržištu i ponudi novo iskustvo kupovine svojim kupcima i zakupcima", ispričala je za Akta.ba Selma Čolić – Kujović, marketing i PR managerica BBI Real Estate d.o.o. Sarajevo.

U planu i stambeni projekti "ARIA living"

To nije jedini razlog promijene imena. Jedan od razloga je i poslovna zgrada koja se nalazi pored BBI Centra koju su nedavno kupili od Feroelektra.

"Jedan od razvojnih projekata našeg Društva je i poslovna zgrada u ulici Maršala Tita, koja će biti samo jedan od projekata "ARIA Business" koje Društvo namjerava realizirati. Primarno smo fokusirani na razvoj i realizaciju maloprodajnih, uredskih i rezidencijalnih projekata, prepoznatljivih po kvaliteti gradnje i visokim standardima upravljanja. Iz tog razloga brand ARIA i dalje će se povezivati s kvalitetom. Stambeni projekti nosit će ime “ARIA Living” jer naša ARIA porodica ostaje pouzdan i stabilan partner", pojasnila je Selma.

Inače, cijena nekretnina Feroelektra koje je kupio BBI Real Estate bila je oko 15,5 miliona KM.

"Naš osnovni cilj jeste izgradnja viskokvalitetnih nekretnina koje pružaju dodatnu vrijednost našim kupcima i zakupcima. Mi se uvijek predano i profesionalno bavimo našim projektima, a posebno našom najvećom investicijom, BBI Centar, čiji smo ne samo vlasnici, već kojim uspješno upravljamo već 12 godina. Osim BBI Centra, imamo i stambene jedinice u Starom gradu u Sarajevu, a stambeni kompleks Sarajevo panorama na Mihrivodama sa 45 stambenih jedinica skoro je u potpunosti rasprodat. Ostao je još samo jedan stan koji će, siguran sam, uskoro postati dom novom kupcu", izjavio je u ranijem intervjuu za Akta.ba v.d. generalnog direktora BBI Real Estate, Mirsad Junuzović.

ariaa

Značenje imena ARIA

Ime ARIA su izabrali jer je kratko i zvučno, a ima i lijepo značenje.

"Ime ARIA ima lijepo značenje u perzijskom jeziku: "plemenito", "časno" ili "čisto", dok u italijanskom jeziku znači “zrak” te asocira i na "ariju" kao pjevački dio u operskim djelima", istakla je marketing i PR managerica.

Iako je veliki broj građana vezan za stara imena ovog trgovačkog centra “Sarajka” i “BBI” iz ovog centra poručuju da je ARIA ime budućnosti.

"Sarajka je simbol jednog lijepog vremena i svakako je važan dio naše prošlosti. ARIA će i u budućnosti čuvati i njegovati dostojanstvo i ponos Sarajke kao što je to činio i BBI Centar. Svojim posjetiocima ćemo nastaviti pružati kvalitet i visoke standarde poslovanje  te vjerujemo da će  prepoznati ljepotu imena ARIA", poručila je Selma.

Ono što je sigurno jeste da će ovaj trgovački centar i dalje ostati omiljeno mjesto susreta bez obzira kako ga ko zvao.

Podsjetimo BBI centar, trgovački i poslovni centar, izgrađen je 2009. godine u centru Sarajeva, na mjestu bivše robne kuće Sarajka. Prostire se na 43.000 kvadratnih metara poslovnog prostora sa 464 parking mjesta raspoređenih na 3 sprata.

E.O.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti