IUS Life Centar za cjeloživotno učenje bio domaćin radionice za srednjoškolce

25.10.2022. 11:20 / Izvor: Akta.ba

IUS Life Centar za cjeloživotno učenje, Internacionalnog univerziteta u Sarajevu - (IUS) je u petak, 21. oktobra 2022. godine, bio domaćin radionice za srednjoškolce.pod nazivom „VET mobilnost širom Evrope“ .

IUS Life Centar za cjeloživotno učenje, Internacionalnog univerziteta u Sarajevu - (IUS) je u petak, 21. oktobra 2022. godine, bio domaćin radionice za srednjoškolce.pod nazivom „VET mobilnost širom Evrope“ .

Radionica je organizovana u okviru projekata IntervetWB i Joint Hosting, a prisustvovali su je srednjoškolci iz Bosne i Hercegovine i Italije.

Na samom početku, Stanislava Matić, Viši saradnik za srednje stručno obrazovanje iz Instituta za preduniverzitetsko obrazovanje, pozdravila je studente i prenjela svoja Erasmus + iskustva u okviru projekta IntervetWB.

Zahvaljujući IntervetWB projektu, učenici srednjih stručnih škola iz Bosne i Hercegovine imali su priliku steći prvo radno iskustvo u zemljama članicama EU koje učestvuju u ovom projektu, dok su srednjoškolci srednje stručne škole Forma Camera iz Rima stekli prvi radna iskustva u kompanijama u Kantonu Sarajevo.

edukacija

Tokom radionice, kroz različite i dinamične instruktivne alate,  poput „Pronađi nekoga ko...“, „Trougao sličnosti“ i „Impro teatar“, srednjoškolci su imali priliku da bolje upoznaju jedni druge i razmijene sopstvena iskustva učeničkih praksi u različitim zemljama.

Radionica „VET mobilnost širom Evrope“ bila je još jedna prilika za mlade ljude da razumiju važnost interkulturalne razmjene, da poboljšaju komunikacijske vještine i prošire svoje vidike.

U radu IUS Life radionicie je učestvovalo više od 20 srednjoškolaca iz Bosne i Hercegovine i Italije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti