Ovo su novoizabrani poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske

15.11.2022. 14:21 / Izvor: Fena
skupština RS

Novoizabrani poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske su na konstitutivnoj sjednici novog saziva koji se održava u Banja Luci položili svečanu zakletvu.

Novoizabrani poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske su na konstitutivnoj sjednici novog saziva koji se održava u Banja Luci položili svečanu zakletvu.

Prije toga, poslanici su usvojili izvještaj Komisije za izbor i imenovanje.

Predsjednik te Komisije Ilija Tamindžija je podnoseći izvještaj NSRS, između ostalog kazao da je nakon razmatranja odluka CIK-a BiH, Komisija za izbor i imenovanje konstatovala da su podaci iz uvjerenja o izboru svakog poslanika istovjetni sa podacima iz odluka, da su uvjerenja izdata od nadležnog organa za sprovođenje izbora, odnosno da nema spornih mandata i da su svi narodni poslanici prihvatili mandat i potpisali izjavu Centralnoj izbornoj komisiji.

Na osnovu toga, Komisija za izbor i imenovanje predložila je NSRS da usvoji izvještaj o dodjeljenim mandatima narodnim poslanicima u NSRS koji su im dodjeljeni.  

Prema potvrđenim rezultatima izbora, u novom sazivu NSRS bit će: SNSD sa osvojenih 29 mandata; SDS sa 13; PDP sa osam, Socijalistička partija Petar Đokić-NDP-SNP sa pet; Pokret za državu sa pet, Demokratski savez-DEMOS sa pet mandata, zatim  Ujedinjena srpska sa osvojena četiri mandata, Za pravdu i red - lista Nebojše Vukanovića sa četiri; DNS sa četiri; a Narodna partija Srpske-Darko Banjac-PUS-Prva SDS sa tri i SPS - Goran Selak sa tri mandata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti