Privatne agencije za zapošljavanje nastavljaju podršku "Nezaposlenim ženama"

23.11.2022. 08:26 / Izvor: Akta.ba
nezaposlene zene

Pozivaju se nezaposlene žene da se pridruže 23. Novembra u TC Bingu u Bihaću u periodu od 10:00 do 15:00h gdje će biti predstavljene usluge projekta zapošljavanja.

Pozivaju se nezaposlene žene da se pridruže 23. Novembra u TC Bingu u Bihaću u periodu od 10:00 do 15:00h gdje će biti predstavljene usluge projekta, te će ih se na licu mjesta savjetovati o zapošljavanju.

Prvo druženje je bilo u Zenici gdje su u ugodnoj atmosferi zainteresiranim građankama individualno predstavljeni ciljeve i aktivnosti Projekta, odnosno sve usluge koje Projekat nudi i onima koje odgovaraju kriterijima ponuđeno je da postanu korisnice usluga Projekta. Urađena su i prva individualna savjetovanja, a saradnja će se nastaviti u narednom periodu. Kako je to izgledalo u Shopping City Zenica pogledajte na društvenim mrežama Facebooku, LinkedInu i Instagramu.

Projekat "Podrška nezaposlenim osobama kroz usluge privatnih agencija za zapošljavanje" u daljnjem tekstu: "Projekat") koji finansira Ambasada Švedske, a provodi Kolektiv d.o.o. uz podršku Svjetske banke, dobio je svoj nastavak i njegovo trajanje je produženo do aprila 2024. godine.

U skladu sa sporazumom sa Svjetskom bankom i sa potrebama tržišta rada i jasno definisanom ciljnom grupom, raspisan je Javni poziv (MojPosao.ba - Poziv nezaposlenim ženama za učešće na projektu) na koji mogu da se prijave sve žene, bez obzira na starosnu kategoriju/dobnu grupu i koje su:

• dugoročno nezaposlene (duže od 12 mjeseci) kao i
• žene koje su nezaposlene i primile su socijalnu pomoć u zadnjih 18 mjeseci

Usluge Projekta osiguravaju sve što je potrebno da se kandidati adekvatno pripreme i razviju i/ili unaprijede svoje vještine i znanja kako bi bili konkurentniji na tržištu rada. Pa tako u sklopu aktivnosti planirane su: obuke i edukacije o procesima potražnje posla; besplatno savjetovanje i spajanje sa poslodavcima; obuka kod poslodavca za ponuđeni posao.

Projekat je dosad pružio podršku za oko 3000 nezaposlenih osoba od kojih je preko 1000 pronašlo zaposlenje.

Potražite ih, porazgovarajte sa savjetnicima, te postanite korisnica usluga Projekta.

Napomena: Sve usluge Projekta su besplatne!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti