FMC Sarajevo

Uspostava sistema Finansijskog upravljanja i kontrole u gradskoj upravi Mostar

06.02.2023. 10:06 / Izvor: Akta.ba
FUK

Tokom uspostave sistema FUK održane su brojne stručne radionice sa predstavnicima gradske uprave,prvenstveno koordinatorom za FUK i imenovanim timom za FUK.

Uspostava sistema Finansijskog upravljanja i kontrole(FUK) u gradskoj upravi GRADA MOSTARA realizirana je slijedom ugovorne saradnje. Tokom uspostave sistema FUK održane su brojne stručne radionice sa predstavnicima gradske uprave,prvenstveno koordinatorom za FUK i imenovanim timom za FUK.

Sve aktivnosti koje su provedene na uspostavi sistema FUK u cilju kreiranja politika i procedura koje čine Mapu procesa,te Registar rizika i Strategiju upravljanja rizicima provedene su uz korištenje Elektronske platforme za uspostavu i upravljanje sistemom FUK, koja omogućava svim uposlenicima upravljanje svojim procesima i detektiranim rizicima u cilju poboljšanja funkcioniranja sistema finansijskog upravljanja i kontrole (FUK)

Dana 02.02.2023.izvršena je primopredaja dokumentacije koja obuhvata Mapu procesa,Registar rizika i Strategiju upravljanja rizicima.

Zapisnik o primopredaji potpisale su Radmila Komadina, Glavna savjetnica Grada Mostara i Tubić Zikreta, direktorica Agencije FMC Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti