Samit energetike Trebinje

Još jedna javna nabavka za već nabavljenu uslugu

28.02.2023. 08:37 / Izvor: Akta.ba
Samit energetike Trebinje

Nije nepoznato da se javni pozivi za nabavke određenih usluga objavljuju kada je ta ista usluga već "nabavljena".

Nije nepoznato da se javni pozivi za nabavke određenih usluga objavljuju kada je ta ista usluga već “nabavljena”. Jedan takav primjer je i organizacija Samita energetike Trebinje 2023.

Iako su pripreme za ovaj samit uveliko počele Elektroprivreda Republike Srpske, koja je organizator istog, je tek sada raspisala poziv za nabavku usluga organizovanja Samita energetike Trebinje.

Kako Akta.ba saznaje procijenjena ukupna vrijednost ugovora za organizaciju događaja bez PDV-a je 40 hiljada KM.

Period trajanja ugovora ili korištenja usluge je 30 dana. Mjesto izvršenja usluge je JU Kulturni centar u Trebinju ili nekom drugom pogodnom objektu u Trebinju. Rok za prijem ponuda je 07.03.2023..

Kako je navedeno na zvaničnoj stranici Samita ovo je vodeći regionalni događaj koji ubrzava regionalni prelaz i tranziciju energetskog sektora na čistu energiju.

Naučna predavanja, paneli, izložba i poslovni susreti, svi su ujedinjeni u jedan događaj. Samit okuplja čelnike, inovatore i regionalne naučnike kako bi podijelili ideje koje stvaraju nacrte za održivu budućnost.

Samit se održava u Trebinju u periodu od 22. do 24. marta 2023. godine. Organizatori samita su još i Vlada Republike Srpske i SET d.o.o Trebinje čiji je direktor Alеksandar Branković. Pokrovitelj samita je Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH zajedno sa Vladom RS-a.

Ovo je samo još jedan pokazatelj kako javna preduzeća i institucije netransparentno troše javni novac i pravdaju se objavama javnih poziva na koje se niko ne može prijaviti jer su sredstva već uveliko raspoređena.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti