Tužba zbog dugova

Mišković prodaje tržni centar "Delta Planet"?

02.03.2023. 08:08 / Izvor: capital.ba
delta planetr

Ističu da "Delta Real Estate" ne posjeduje drugu imovinu osim nepokretnosti koje su predmet ovog postupka.

"Niskogradnja“ iz Laktaša zatražila je od suda da zabrani preduzeću "Delta Real Estate“ da proda tržni centar "Delta Planet“ u Banjaluci, navodeći da se o tome trenutno pregovara, te da bi to znatno otežalo njihovu naplatu ako dobiju spor, saznaje portal Capital.

Podsjećamo, "Niskogradnja“ Ljubomira Ćubića koja je gradila tržni centar "Delta“ tužila je preduzeće srpskog biznismena Miroslava Miškovića "Delta Real Estate“ tvrdeći da da su im ostali dužni 18,4 miliona KM za izgradnju tržnog centra.

Capital je u utorak objavio detalje te tužbe, uz koju je laktaška firma podnijela i prijedlog za određivanje mjere obezbjeđenja.

Kao razlog za određivanje te mjere naveli su veliku kreditnu zaduženost "Delta Real Estate“, loše poslovne rezultate u zadnje dvije godine, ali i informacije da vlasnik planira podaju tržnog centra u Banjaluci.

Ističu da "Delta Real Estate“ ne posjeduje drugu imovinu osim nepokretnosti koje su predmet ovog postupka.

"Jasno je da bi namirenje predlagača, ako uspije u ovom sporu, moglo biti spriječeno i otežano, posebno imajući u vidu vrijednost spora i kreditnu zaduženost protivpredlagača. Opasnost dodatno povećava činjenica da je protivpredlagač kompanija koja funkcioniše na principu da razvije posao, a zatim ide u prodaju društva, kako su to završili sa brojnim povezanim kompanijama. Predlagač ima informacije da je u toku postupak pregovora oko prodaje i ovog tržnog centra u Banjaluci“, navodi se u prijedlogu za određivanje mjere obezbjeđenja.

Zbog toga je "Niskogradnja“ predložila da sud donese mjeru obezbjeđenja kojom će Miškovićevom preduzeću zabraniti da otuđi, optereti ili da raspolaže nekretninama koje se nalaze u njegovom vlasništvu i to upravo na izgrađenom tržnom centru sa pripadajućim zemljištem.

"Takva mjera predstavlja sigurnost predlagaču za naplatu potraživanja u slučaju uspjeha u postupku. Slijedom navedenog, jasno proizilazi da postoji osnovana bojazan da će protivpredlagač spriječiti ili znatno otežati ostvarivanje potraživanja predlagača“, dodaje se u prijedlogu.

"Niskogradnja“ je tražila da ova sudska mjera obezbjeđenja traje do pravosnažnog okončanja praničnog postupka.

S druge strane, tom prijedlogu se usprotivila Miškovićava "Delta Real Estate“.

Po ovoj tužbi nedavno je pred Okružnim privrednim sudom u Banjaluci počelo suđenje, a suština spora su dodatni radovi koji su, prema tvrdnjama „Niskogradnje“ značajno izmijenili sam projekat, ali i vrijednost radova.

Njihove tvrdnje „Delta Real Estate“ odbacuje i optužuje "Niskogradnju“ za loše odrađene radove.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti