Održan okrugli stol "Informisan trgovac - zaštićen potrošač"

07.03.2023. 14:38 / Izvor: SRNA
Bijeljina

Kroz ovakve okrugle stolove unaprijedi cjelokupni sistem zaštite potrošača, kao i mehanizmi zaštite.

Okrugli sto "Informisan trgovac - zaštićen potrošač", na kojem su predstavnici privrednih društava, udruženja za zaštitu potrošača i krajnjih kupaca razmijenili iskustva iz prakse u namjeri unapređenja oblasti zaštite potrošača u Republici Srpskoj, održan je danas u Područnoj privrednoj komori Bijeljina.

Šef Odsjeka za zaštitu potrošača u Ministarstvu trgovine i turizma Dragan Milaković rekao je da svi treba da rade što više i da se kroz ovakve okrugle stolove unaprijedi cjelokupni sistem zaštite potrošača, kao i mehanizmi zaštite.

Milaković je naveo da je zakon u ovoj oblasti stupio na snagu 2012. godine i da su u njegovoj primjeni do sada bile tri izmjene i dopune s ciljem da se unaprijede stvari koje su primijećene na terenu, a idu na štetu potrošača.

Željko Vidić iz Područne privredne komore Bijeljina istakao je da je njihov trajni cilj povezivanje svih učesnika na tržištu, privrednih društava čije interese Komora zastupa, krajnjih potrošača i udruženja koja posreduju između njih, što se i postiglo na današnjem okruglom stolu.

"Ovo je prilika da se predstavnici privrednih društava edukuju o zaštiti potrošača i njenim složenijim apspektima, da adekvatno reaguju na način da budu zadovoljni i privredno društvo i krajnji potrošač", rekao je Vidić.

Predsjednik bijeljinskog Udruženja potrošača "Zvono" Jovan Vasilić izjavio je novinarima da Republika Srpska ima vrlo dobar zakon koji reguliše zaštitu potrošača.

Prema njegovim riječima, okrugli sto koji je dio projekta "Informisan trgovac - zaštićen potrošač" resornog ministarstva dobra je prilika da se primjena zakona sagleda u praksi i da se čuju stavovi privrednika koji se bave trgovinom, njihovi problemi i potrebe kada se njima obraćaju potrošači.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti