Tri sedmične linije

Croatia Airlines obnavlja letove od Zagreba do Mostara

09.03.2023. 08:23 / Izvor: Akta.ba
vlada hnž

Premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona dr. sc. Nevenko Herceg učestvovao je, u okviru sajamskih aktivnosti na međunarodnom sajmu turizma ''ITB Berlin 2023''.

Premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona dr. sc. Nevenko Herceg učestvovao je, u okviru sajamskih aktivnosti na međunarodnom sajmu turizma ''ITB Berlin 2023'', na sastanku sa generalnim direktorom Croatia Airlinesa Jasminom Bajićem, njegovim saradnicima i predstavnicima Grada Mostara, na temu uspostavljanja redovne zračne linije između Zagreba i Mostara. Croatia Airlines iskazala je nedvojbenu želju podržati rad Aerodroma Mostar, a na sastanku je najavljeno uspostavljanje stalne zračne veze dva grada već od maja ove godine.

''Sastanak je održan na sajamskom štandu Turističkoga klastera Hercegovina, a u više sam navrata naglasio kako je jedan od strateških ciljeva cijele Hercegovine, tako i Vlade HNK i Grada Mostara, da naš aerodrom profunkcioniše i počne djelovati u kapacitetu kojim raspolaže. Međutim, za to je objektivno potrebna uključenost svih nivoa vlasti, ne samo gradskog i kantonalnog. Govorili smo i o objektivnim problemima koje je, uvjereni smo, moguće otkloniti, uz punu posvećenost svih nivoa vlasti, rukovodstva i zaposlenika Aerodroma Mostar. Konkretno, vezano za ove razgovore, u planu je uvođenje tri sedmične linije u oba smjera, o čemu će više pojedinosti, u prvom redu između Croatia Airlinesa i Grada Mostara, biti dogovoreno u nadolazećih par mjeseci, prije potpisivanja konačnog dokumenta'', rekao je premijer Herceg.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti