Ugostio više od 60 delegata

IUS Life prisustvovao godišnjem događaju "The Tourism Glocal Conference"

14.03.2023. 17:13 / Izvor: Akta.ba
ius

Od 6. do 8. marta, u okviru Tematskih Tema Turizma, IUS Life je prisustvovao godišnjem događaju "The Tourism Glocal Conference" u Albi.

Od 6. do 8. marta, u okviru Tematskih Tema Turizma, IUS Life je prisustvovao godišnjem događaju "The Tourism Glocal Conference" u Albi, Italija čiji je domaćin Apro Formazione. Alba je jedan od glavnih gradova na UNESCO-voj listi svjetske baštine Pijemonta: Langhe- Roero i Monferato. Grad je poznat po tartufima i baza je konditorske grupe Ferrero.

Ovaj drugi po redu godišnji događaj u Albi ugostio je više od 60 delegata iz 14 zemalja koji su se okupili kako bi razgovarali o budućnosti stručnog obrazovanja u turizmu, digitalizaciji, mobilnosti i održivosti.

ius

IUS Life je jedan od sedam partnera projekta TEF (Turističko obrazovanje budućnosti), koji je započet pod okriljem Tematske teme turizma. Projekat je startao u septembru 2022. godine i podijeljen je u nekoliko radnih paketa. Tokom TTT konferencije u Albi, IUS Life je zajedno sa partnerom iz Grčke, I.E.K Orizon, predstavio nadolazeću seriju majstorskih kurseva za proljeće 2023.

Majstorski kursevi su u okviru radnog paketa 2 koji se fokusira na 6 online majstorskih kurseva o digitalnoj nastavi, EU okvirima, učenju zasnovanom na projektima i turističkim trendovima. S ponosom objavljujemo da će jedan od predstavljenih majstorskih kurseva za 21. april 2023. godine održati Emir Šehić Koordinator za stručno usavršavanje/trener nastavnika sa Internacionalnog univerziteta u Sarajevu. Tema je "Autonomno i održivo učenje kroz (digitalne) projekte - Projektne ideje za turističku učionicu.

ius

"Koristimo ovu priliku da pozovemo sve zainteresirane da nam se pridruže od 14:30 do 15:30 sati. Pored toga, TTT se fokusirao na digitalne alate i kreirao online verziju Priručnika za virtuelnu turu, sa krajnjim ciljem da se koristi u nastavi u školama koje nude zanimanja iz oblasti turizma i srodnih zanimanja. Kao rezultat toga, učesnici konferencije u Albi imali su priliku vidjeti pilot projekat zasnovan na Priručniku pod nazivom „Virtuelni obilazak Sarajeva“, koji su izradili učenici Srednjoškolskog centra Hadžići. Ponosni smo što je škola iz Sarajeva izabrana kao primjer dobrog iskustva virtuelnog putovanja", saopštili su iz IUS Life.

Pored svakodnevnih radionica, učesnici su učestvovali u raznim kulturnim aktivnostima koje su bile ponuđene tokom 3 dana konferencije .

"Zahvaljujemo Apro Formazione na izvanrednoj organizaciji TTT Godišnjeg događaja", poručili su.

ius

 


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti