ZAJEDNIČKI NASTUP NA TRŽIŠTU

Elektroprivreda RS i RiTE Gacko sklopili ugovor od 360 miliona​ KM

21.03.2023. 14:14 / Izvor: SRNA
TE GACKO

Ugovor su potpisali generalni direktor ERS-a Luka Petrović i vršilac dužnosti direktora RiTE "Gacko" Maksim Skoko.

Predstavnici "Elektroprivrede Republike Srpske" /ERS/ i Rudnika i Termoelektrane /RiTE/ "Gacko" sklopili su danas u Gacku, u prisustvu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, ugovor vrijedan više od 360 miliona KM za zajednički nastup na tržištu električne energije.

Ugovor su potpisali generalni direktor ERS-a Luka Petrović i vršilac dužnosti direktora RiTE "Gacko" Maksim Skoko. 

Dodik je nakon potpisivanja ugovora u RiTE "Gacku" rekao da RiTE ostaje strateško preduzeće u energetskom sistemu Republike Srpske. 

On je rekao da će se u narednom periodu raditi na pronalasku rješenja koja će obezbijediti dugoročnu održivst proizvodnje u tom preduzeću, kao i na obezbjeđenju nove opreme dugoročnim projektima i na osiguranju stručne radne snage. 

"Ovo poreduzeće mora da radi i u budućnosti, ne samo zbog Gacka, nego i zbog cijele Republike Srpske i regiona", rekao je Dodik novinarima. 

Petrović je istakao da je potpisan ugovor o međusobnim ekonomskim odnosima i zajedničkom nastupu na tržištu električne energije koji će trajati dvije godine i omogućiti bolji rad dva preduzeća. 

Skoko je istakao da RiTE "Gacko" stabilno radi i da je tom preduzeću značajna podrška predsjednika Republike za projekte koji će biti realizovani.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti