Saradnja sa People in Need

Počela podjela kompostera u Kantonu Sarajevo

28.03.2023. 08:17 / Izvor: Akta.ba
komposteri

Preuzimanje kompostera će se vršiti na punktovima Radnih Jedinica raspoređenih po Općinama, dok je neophodno da korisnici koji imaju dugovanja, ista izmire prije preuzimanja kompostera.

KJKP "RAD" Sarajevo obavještava građane koji su aplicirali za dodjelu kompostera, da je u toku informisanje telefonskim putem o dodjeli istih. Podjela će biti izvršena u skladu sa zaprimljenim spiskovima koje je sačinila NVO People in Need.

Preuzimanje kompostera će se vršiti na punktovima Radnih Jedinica raspoređenih po Općinama, dok je neophodno da korisnici koji imaju dugovanja, ista izmire prije preuzimanja kompostera.

Građani kojima su dodijeljeni komposteri, mogu preuzeti iste u danima

• petak i subota 31.03. i 01.04.2023. godine u periodu od 08:00h do 14:00 h i

• petak i subota 07.04. i 08.04.2023. godine u periodu od 08:00h do 14:00 h.

Podjela će se vršiti na sljedećim lokacijama. Za građane sa područja Općine Stari Grad - Radna jedinica „Stari Grad“, ulica Hamdije Kreševljakovića do br. 94 (preko puta zgrade „Papagajka“). Za građane sa područja Općine Centar - Radna jedinica „Centar“, ulica Skenderija (parking preko puta Njemačke ambasade). Za građane sa područja Općine Novo Sarajevo - Reciklažno dvorište Novo Sarajevo, ulica Paromlinska br. 64 (kod Velepekare). Za građane sa područja Općine Novi Grad - Krug preduzeća, ulica Paromlinska br. 57. Za građane sa područja Općine Ilidža - Radna jedinica „Ilidža“, ulica 12 mart br. 5 (kod centralne džamije na Ilidži u naselju Pejton). Za građane sa područja Općine Hadžići - Radna jedinica „Hadžići“, ulica Žunovačka broj 4 kod JKP „Komunalac“ Hadžići. Za građane sa područja Općine Trnovo - Radna jedinica „Trnovo“ – Bjelašnica Babin do br. 33 (kod Ski baze). Za građane sa područja Općine Ilijaš - Radna jedinica „Ilijaš“, ulica Bosanski put bb (kod JKP „Vodostan). Za građane sa područja Općine Vogošća - Radna jedinica „Vogošća“, ulica Omladinska bb (kod Sportske dvorane Amel Bečković).

Iz RAD-a podsjećaju da građani koji u prvom krugu nisu dobili kompostere i nisu obaviješteni putem telefona vezano za preuzimanje kompostera, a prijavili su se na javni poziv, treba da se obrate na email adresu benjamin.kulo@peopleinneed.net kako bi dobili potrebne informacije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti