Podrška poduzetništvu

Uspješno završena Sparkasse poduzetnička akademija za male i srednje biznise

03.04.2023. 15:34 / Izvor: Akta.ba

U sarajevskom hotelu Evropa održana je završna svečanost i dodjela certifikata polaznicima Sparkasse poduzetničke akademije za mala i srednja preduzeća.

U sarajevskom hotelu Evropa održana je završna svečanost i dodjela certifikata polaznicima Sparkasse poduzetničke akademije za mala i srednja preduzeća. Ovim je uspješno okončan ovogodišnji ciklus besplatnih edukacija privrednika u Sarajevu, Banja Luci i Mostaru organizovanih u partnerstvu Sparkasse Banke BiH, EFSE (Evropski fond za jugoistočnu Evropu) i revizorsko-konsultantska kuća Deloitte.

Kroz devet radionica Sparkasse poduzetničke akademije, oko 80 malih i srednjih privrednika iz Sarajeva, Mostara i Banja Luke je steklo konkretna, aplikativna znanja koja mogu donijeti dodatnu vrijednost njihovom poslovanju. Renomirani stručnjaci iz Deloittea i eksperti iz oblasti digitalnog marketinga kompanije Lilium podijelili su svoja znanja sa polaznicima akademije, a program je podržan od strane Evropske unije posredstvom EFSE-a koji u BiH zastupa Finance in Motion.

Mejra Juzbašić-Bajgorić, regionalna direktorica Finance in Motion je ispred EFSE izrazila zadovoljstvo zbog uspješnog partnerstva sa Sparkasse Bankom i Deloitteo-om na poduzetničkoj akademiji, te potvrdila posvećenost razvoju poduzetništva i društveno odgovornom finansiranju u BiH.

sparkase

Učesnici akademije su se educirali o alatima za uspješno vođenje poslovanja u post-pandemijskom digitalnom svijetu, prilagođavanju poslovnih modela "novom normalnom", pametnom korištenju digitalnih marketinških i distributivnih kanala za povećanje prihoda u globalnoj ekonomiji, te prepoznavanju i upravljanju rizicima poslovanja.

Na svečanoj ceremoniji, učesnicima akademije uručeni su certifikati, a održana je i panel diskusija u kojoj su učestvovali organizatori akademije i klijenti.

Igor Jokić, član uprave Sparkasse banke istakao je strateško opredjeljenje ove banke da, osim kroz svoju osnovnu djelatnost, i kroz ovakve inicijative podržava mali i srednji biznis koji generiše oko 70% poslovne aktivnosti i ključan je za otvaranja novih radnih mjesta i održiv razvoj i rast ekonomije BiH.

Ovaj program predstavlja primjer uspješne saradnje između finansijskog sektora, međunarodnih organizacija i privatnog sektora, te potvrđuje posvećenost Sparkasse Banke, EFSE-a i Deloittea podršci malim i srednjim poduzećima u Bosni i Hercegovini. održivog poslovnog ekosistema u Bosni i Hercegovini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti