Općinski sud Sarajevo potvrdio

Potvrđena optužnica protiv Hadžibajrića

09.05.2023. 12:07 / Izvor: Akta.ba
Hadžibajrić

Hadžibajrić se tereti da je od marta 2020. do marta 2021. godine nezakonito otpustio šest državnih službenika i namještenika u Općini Stari Grad.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Ibrahima Hadžibajrića zbog krivičnog djela povreda prava iz radnog odnosa - potvrdila je glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Hadžibajrić se tereti da je od marta 2020. do marta 2021. godine nezakonito otpustio šest državnih službenika i namještenika u Općini Stari Grad.

Kako je rekla Bavčić, za glavni pretres postupajući tužilac predložio je sudu saslušanje 26 svjedoka, vještaka medicinske struke i izvođenje više od 200 materijalnih dokaza.

Ipak, potvrđivanje optužnice protiv Ibrahima Hadžibajrića nema veze s pretresima Općine Stari Grad koje su pripadnici policijskih agencija jutros započeli pretrese na nekoliko lokacija u Sarajevu u okviru akcije kodnog naziva “Start”.

Aktivnosti se provode u koordinaciji sa EUROPOL-om, a odnose se na kaznena djela organiziranog kriminala i pranja novca, kao i koruptivna kaznena djela zlouporabe položaja ili ovlasti i primanje i davanje dara.

Akcija se odnosi na više od 10 fizičkih i pravnih osoba, koje se sumnjiče za organizirani krminal i zlouporabe u višemilionskim iznosima, a aktivnosti se provode na više od 20 lokacija.

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo pretraživali su tom prilikom i kabinet načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahima Hadžibajrića.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti