UČESTVOVALO VIŠE OD 150 POLICAJACA

U akciji "Start" oduzeta dokumentacija, novac, skupocijeni nakit (VIDEO)

10.05.2023. 08:39 / Izvor: Fena
mersiha novalić

U toku akcije dosad je oduzeta određena dokumentacija, određena količina novca i skupocijeni nakit, privremeno je oduzeto i nekoliko automobila.

Pod nadzorom postupajućih tužilaca Taužilaštva Bosne i Hercegovine, Tužilaštva KS, službenici Uprave policije MUP-a KS Sektora kriminalističke policije, Sektora za policijsku podršku i više policijskih uprava realiziraju na području Sarajeva operativnu-taktička akciju kodnog naziva ‘Start’.

Prema riječima glasnogovornice MUP-a KS Mersihe Novalić, na terenu je više od 150 policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS. Pretresi se vrše na području općina Stari Grad, Novo Sarajevo, Vogošća i Ilidža, na 28 lokacija. Pretresima su obuhvaćeni stambeni objekti, poslovne i službene prostorije, te putnička motorna vozila.

Prema riječima glasnogovornica Tužilaštva KS Azre Bavčić, u toku akcije dosad je oduzeta određena dokumentacija, određena količina novca i skupocijeni nakit, privremeno je oduzeto i nekoliko automobila.

Inače akcijom kodnog naziva ‘Start’ obuhvaćeno je više od deset pravnih i fizičkih osoba koje se sumnjiče za organizirani kriminal i za zloupotrebe u višemilionskim iznosima.

Prema njenim riječima Općinski sud u Sarajevu potvrdio je, u odvojenom predmetu, optužnicu Tužilaštva KS protiv Ibrahima Hažibajrića zbog krivičnog djela povreda prava iz radnog odnosa. Tereti se da je od 2020. do 2021. godine nezakonito otpustio šest državnih službenika i namještenika u Općini Stari Grad.

Inače, kako je naglasila, postupajući tužilac za glavni pretres predložio je sudu saslušanje 26 svjedoka, vještaka medicinske struke i izvođenje više od 200 materijalnih dokaza.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti