Održana javna rastava

Popovac: Deponija Uborak i koridor Vc ne mogu paralelno postojati

10.05.2023. 12:36 / Izvor: Fena

Amna Popovac iz udruge "Eko dvogled" kazala je kako se deponija Uborak mora zatvoriti da bi postojao koridor Vc.

Prva javna rasprava za projekt izgradnje poddionice na koridoru Vc Konjic (Ovčari) - tunel Prenj - Mostar održana je u srijedu u mostarskoj Gradskoj vijećnici, a na njoj je prezentirana zakonska osnova u postupku ocjene SUO kao i studija o utjecaju na okoliš.

Amna Popovac iz udruge "Eko dvogled" kazala je kako se deponija Uborak mora zatvoriti da bi postojao koridor Vc.

"Petlja koridora Vc izlazi otprilike kilometar od deponije, a Uborak i koridor Vc ne mogu paralelno postojati. Znate da su na sjeveru velike ruže vjetrova i da će nositi te kese, a ako vjetar dobaci kese do Starog grada i južno od Mostara, dobacit će ih i sjeverno i to je sigurno više od jednog kilometra. Uborak se mora zatvoriti da bi postojao koridor Vc. Sve ovo poslat ćemo i pismeno i nadamo se da ćemo biti aktivni sudionici ovih rasprava i da nas neće izostavljati kao što su imali ranije slučaj izostavljati javnost iz donošenja odluka važnih po naše živote", kazala je Popovac.

Dodala je također kako je tunel Prenj ovdje veliko pitanje, kao i to što će Jablanica i Konjic ostati bez priključka na ovaj koridor.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma pozvalo je stanovnike Mostara i Konjica, te sve zainteresirane subjekte i nevladine organizacije na sudjelovanje u javnoj raspravi o navedenom projektu, a u četvrtak, 11. svibnja, druga javna rasprava održat će se u prostorijama Grada Konjica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti