ZAJEDNIČKO DJELOVANJE

Kompanija MIBO Komunikacije potpisala Sporazum o razumijevanju sa IUS-om

15.05.2023. 11:39 / Izvor: Akta.ba
MIBO

U protekloj sedmici, kompanija MIBO Komunikacije potpisala je Sporazum o razumijevanju sa IUS-om (Internacionalni univerzitet u Sarajevu).

U protekloj sedmici, kompanija MIBO Komunikacije potpisala je Sporazum o razumijevanju sa IUS-om (Internacionalni univerzitet u Sarajevu). Sporazum su potpisali dekan IUS-a Prof. Dr. Ahmet Yıldırım i direktor kompanije Marko Boštjančič.

Sporazum predviđa uspostavljanje čvršćih veza i nastavak saradnje sa IUS-om kroz različite vidove zajedničkog djelovanja, te implementaciju različitih programa neformalnog obrazovanja, praktične treninge, stipendiranje i ono najvažnije, praktičan rad sa mladim ljudima kroz pomenute aktivnosti koje će im pomoći da budu u toku sa najnovijim trendovima i tehnologijama u ITC industriji.

"Na ovaj način naša kompanija nastavlja da doprinosi unaprijeđenju kvaliteta obrazovanja u Bosni i Hercegovini i istovremeno osigurava stručnu podršku kompaniji i svojim zaposlenima od strane obrazovnih institucija. Radujemo se saradnji koja će osigurati da se kvalitet studenata i ljudi koji završavaju IUS podigne na viši nivo, te nam je izuzetno drago da je IUS je prepoznao koliko savremene ITC tehnologije i rješenja mogu da unaprijede obrazovni proces", saopćeno je iz MIBO Komunikacija. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti