Koliko potrošiš, toliko platiš

KJKP Toplane Sarajevo objavile javni poziv za ugradnju mjerila, ovo su uslovi

16.05.2023. 09:06 / Izvor: Akta.ba
toplane

Javnim pozivom detaljno je obrazložen način prijavljivanja, finansiranja, kao i svi drugi potrebni zahtjevi za realizaciju ove aktivnosti.

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo i KJKP Toplane Sarajevo d.o.o. objavili su javni poziv za akciju "Koliko potrošiš toplotne energije, toliko platiš", a što praktično znači uvođenje kalorimetara za korisnike usluga centralnog grijanja.

Predmet Javnog poziva je prikupljanje prijava korisnika usluge u objektima na sistemu daljinskog grijanja КJKP "Toplane-Sarajevo" d.o.o. Sarajevo, koji ispunjavaju uslove za sufinasiranje troškova ugradnje individualnih mjerila toplotne energije, radi utvrđivanja rang liste kandidata koji mogu ostvariti pravo.

Na bazi trenutnih tržišnih cijena nabavke i ugradnje individualnih mjerila toplotne energije, projektom je predviđen model sufinansiranja ugradnje mjerila na način da Kanton Sarajevo sufinansira iznos od 300 KM, KJKP "Toplane Sarajevo" d.o.o. Sarajevo suflnansira iznos od 300 KM, a da korisnik usluge uplati ostatak sredstava do punog iznosa cijene ugradnje individualnog mjerila toplotne energije.

Javnim pozivom detaljno je obrazložen način prijavljivanja, finansiranja, kao i svi drugi potrebni zahtjevi za realizaciju ove aktivnosti.

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju svi korisnici usluge u objektima na sistemu daljinskog grijanja KJKP "Toplane-Sarajevo" d.o.o. Sarajevo čiji je sistem cijevnog razvoda takav da omogućava ugradnju individualnog mjerila toplotne putem kojeg će se vršiti mjerenje isporučene toplotne energije za stambeni prostor korisnika usluge. 

Pravo učešća na ovom Javnom pozivu imaju korisnici usluge:

- Etažni vlasnici u objektima kolektivnog stanovanja (građevina kao cjelina) koji su spojeni na zajedničku instalaciju centralnog grijanja objekta i zajedničko mjerilo toplotne energije

- Etažni vlasnici u dijelu objekta kolektivnog stanovanja (ulaz) koji su spojeni na zajedničku instalaciju centralnog grijanja dijela objekta (ulaza) i zajedničko mjerilo toplotne energije za taj dio objekta (ulaz)

- Vlasnici individualnih stambenih objekata

Zainteresovani korisnici usluge iz tačke 1. a) i 1. b) moraju ispunjavati sljedeće uslove:

- Da posjeduju Zapisnik sa izjavom svih etažnih vlasnika da pristaju na izvođenje neophodnih radova na ugradnji individualnih mjerila toplotne energije i naplatu prema očitanoj potrošnji nakon ugradnje, a u skladu sa odobrenim Tarifnim sistemom KJKP "Toplane-Sarajevo", te da će nakon ugradnje individualnih mjerila zaključiti pojedinačne ugovore o korištenju toplotne energije

- Da nema isključenih korisnika usluge sa zajedničkih instalacija centralnog grijanja objekta ili dijela objekta bez saglasnosti KJKP "Toplane-Sarajevo".

Zainteresovani korisnici usluge iz tačke 1. c) moraju ispunjavati sljedeći uslov: 

- Da nije isključen iz centralnog toplifikacionog sistema bez saglasnosti KJKP "Toplane Sarajevo".

Javni poziv objavljen je na web stranici i možete ga pročitati na linku ovdje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti