za još dva mjeseca

Tužilaštvo KS zatražilo produženje pritvora Hadžibajriću i Almi Destanović

05.06.2023. 14:57 / Izvor: Akta.ba
hadzibajric

Postupajući tužitelji Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo podnijeli su zahtjev za produženje pritvora Ibrahimu Haždibajriću i Almi Destanović.

Postupajući tužitelji Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo podnijeli su zahtjev za produženje pritvora Ibrahimu Haždibajriću i Almi Destanović.

Kako je za Oslobođenje potvrđeno iz Kantonalnog tužilaštva KS, zahtjev za produženje pritvora Hadžibajriću i Destanović u trajanju od dva mjeseca podnijeli su tužitelji.

Zahtjev je upućen Kantonalnom sudu Sarajevo, a na sljedećem ročištu sud će donijeli odluku da li će prihvatiti zahtjev Tužilaštva KS i produžiti pritvor za njih dvoje u trajanju od dva mjeseca.

Također, sud će narednih dana zakazati termin održavanja ročišta u predmetu "Hadžibajrić i ostali".

Podsjetit ćemo, Ibrahim Hadžibajrić i Alma Destanović uhapšeni su početkom maja u okviru operativne akcije kodnog naziva "Start" koju su realizovali policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Kantona Sarajevo, rezultat je višemjesečne intenzivne saradnje ostvarene i s međunarodnim policijskim partnerima, u prvom redu EUROPOL-om, ali i Uredom FBI.

U akciji "Start" prvobitno je uhapšeno sedam osoba uhapšeno (šest predato tužilaštvima) zbog sumnje da su počinili krivično djelo Organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima Zloupotreba položaja ili ovlaštenja, Primanje dara i drugih oblika koristi, Davanje dara ili drugih oblika koristi i Pranje novca.

Početkom ovog mjeseca, juna, uhapšeno je još četvero uposlenika Općine Stari Grad ali su oni pušteni nakon što su pristali svjedočiti u ovom sudskom predmetu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti