Kompanija Logosoft podržava Centar za izvrsnost u cyber sigurnosti u BiH

09.06.2023. 13:54 / Izvor: Akta.ba
logosoft

Kompanija Logosoft sa zadovoljstvom najavljuje svoju podršku Cyber Security Excellence Centru (CSEC).

Kompanija Logosoft sa zadovoljstvom najavljuje svoju podršku Cyber Security Excellence Centru (CSEC).

Centar za izvrsnost u cyber sigurnosti, osnovan je sa namjerom da se unaprijedi nivo zaštite informacionih sistema i podataka u zemlji, kao i da se podigne svijest o važnosti cyber sigurnosti u Bosni i Hercegovini.

CSEC će pružiti podršku različitim sektorima, posebno potrebama najugroženijih zainteresovanih strana, akademskoj zajednici i nezavisnim medijima. Rad CSEC-a podržala je Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

U današnje vrijeme, kada je sve više prisutnih cyber napada i kada se mnogi privredni subjekti i kompanije svih veličina suočavaju sa izazovom da se odbrane od istih, ova saradnja predstavlja odgovor na potrebu za unapređenjem cyber sigurnosti u Bosni i Hercegovini.

Logosoft Sarajevo ima preko 20 godina ekspertize iz domena IT sigurnosti, a u proteklom periodu intenzivno radi upravo na podizanju svijesti o važnosti prevencije cyber napada.

"Ova inicijativa je od velike važnosti za Bosnu i Hercegovinu i sa sigurnošću će doprinijeti razvoju cyber sigurnosti u zemlji. Nemamo nikakve dileme oko toga da je opasnost od cyber napada, kao i cyber kriminala i cyber nasilja generalno jedna od najvećih opasnosti koje su prisutne globalno. To utječe na sve sfere društva, pojedince i kompanije, i neophodno je mnogo raditi da bi se zaštita dovela na prihvatljiv nivo. Kompanija Logosoft je odlučna u svojoj namjeri da pruži svoju podršku u realizaciji ovog projekta i tako doprinese povećanju nivoa cyber sigurnosti u Bosni i Hercegovini", rekao je Damir Dizdarević, direktor kompanije Logosoft Sarajevo.

"U CSEC-u smo svjesni koliko je bitan holistički pristup cyber sigurnosti te važnost suradnje s poslovnim subjektima. Cyber sigurnost je dijeljena odgovornost privatnog i javnog sektora te ne sumnjamo da će ova suradnja sa kompanijom Logosoft kao jednim od lidera u oblasti IT-a, pozitivno uticati na stanje cyber sigurnosti u Bosni i Hercegovini", dodao je Predrag Puharić, direktor CSEC-a.

Kompanija Logosoft i CSEC smatraju da je ovo jedan od ključnih koraka za povećanje svijesti o pitanjima cyber sigurnosti, a samim tim i unapređivanje nivoa zaštite od istih.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti