MILIONSKA DUGOVANJA

Banjaluka zbog dugova gubi vodeni park: Oglasio se Stanivuković

16.06.2023. 11:55 / Izvor: Nezavisne novine
banjaluka

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković optužio je danas parlamentarnu većinu u gradskoj skupštini na čelu sa SNSD-om, da prema direktivi Vlade Đajića opstruira rješavanje mnogih važnih pitanja.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković optužio je danas parlamentarnu većinu u gradskoj skupštini na čelu sa SNSD-om, da prema direktivi Vlade Đajića opstruira rješavanje mnogih važnih pitanja, a neka od njih su ključna, poput pitanja vodenog parka "Aquana" i škole u naselju Ada čija se gradnja privodi kraju.

Dodaje da ukoliko se hitno ne riješi pitanje "Aquane", postoji realna opasnost da se privatnik koji potražuje milionska dugovanja nastala u vrijeme kada je ovom firmom upravljao direktor SNSD-a, upiše kao vlasnik jednog od najvrednijih zemljišta u gradu.

"Kada je riječ o školama na Adi, svjesno odlažu više od četiri mjeseca kako bi definisali upisne oblasti, kako bi u konačnici, djeca koja su dugo čekala školu u tom području, mogla krenuti u upis. Briga ih za radnike "Aquane", učenike i njihove roditelje koji su sretni što njihovo selo prvi put dobija ovakvu školu. Iza svih njihovih poteza, koji po pravilu idu na štetu Banjaluke, stoji primitivna politička borba koja ima za cilj opstrukciju svih strateških projekata koje radimo za naš grad pokušavajući da se uzdignu svojim lošim potezima, oni rade upravo suprotno. Ali kažem vam, borit ćemo se do kraja", rekao je on.

Ukoliko se do 30. juna “Aquani” ne uplati četiri miliona KM, firma “Novoteks” može ući u njihov posjed.

"Tako bi zemljište vrijedno 25 miliona otišlo za siću", ističu Banjalučani na društvenim mrežama.

Podsjećamo da redovna sjednica Skupštine grada Banjaluka nije održana više od dva i po mjeseca. Nakon višečasovnog natezanja u srijedu su Stanivuković i skupštinska većina odredili termine sjednice Kolegijuma za ponedjeljak, 19. juni, kao i termin za sjednicu Skupštine grada za 29. juni. Da li će tako i biti, danas bi trebalo da bude poznato.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti