Radovi trajali oko dije godine

Tržni vakufski centar "Plaza" u Sanskom Mostu otvorio svoja vrata

28.06.2023. 11:12 / Izvor: Akta.ba
sanski most

Pomenuti trgovački centar izgrađen je na mjestu gdje se decenijama nalazila gradska pijaca u Sanskom Mostu, a radovi su započeli prije nepune dvije godine.

U Sanskom Mostu u ponedjeljak 26. juna s radom je počeo veliki šoping-centar pod nazivom "Plaza, a u čijem sastavu se nalazi više prodajnih objekata, a najveći broj njih pripada velikim turskim trgovačkim lancima koji se bave trgovinom robom i kućanskim potrepštinama.

Podsjećamo, somenuti trgovački centar izgrađen je na mjestu gdje se decenijama nalazila gradska pijaca u Sanskom Mostu, a radovi su započeli prije nepune dvije godine.

Projekat je finansiran sredstvima Generalne direkcije vakufa Republike Turske, dok je implementator bio Medžlis Islamske zajednice Sanski Most.

U sklopu centra počela je sa radom trgovina poznatog turskog modnog brenda LC Waikiki, a tim povodom upriličena je i svečanost povodom otvorenja. Kako najvljuju u narednim danima otvraju se i ostale trgovine sa popularnim i poznatim brendovima.

Vrijednost cjelokupne investicije iznosila je više od šest miliona maraka, a pored prodajnih prostora i drugih sadržaja, u prizemlju objekta smještena su skladišta i parking-mjesta.

Također, u narednom periodu predviđena je i kultivacija okolnog prostora, gdje bi se uredile zelene površine, a zamišljeno je da ovo bude najmodernija tržnica u Bosni i Hercegovini. Inače, prostor gdje se nalazi sadašnja gradska pijaca u Sanskom Mostu nacionaliziran je u bivšem sistemu, ali je odmah poslije rata, odlukom lokalnih vlasti, vraćen u vlasništvo Islamske zajednice, budući da se radilo o vakufskoj imovini. Izgradnju objekta pratile su brojne finansijske poteškoće zbog inflacije i poskupljenja građevinskih materijala, pa je rok za izgradnju od godinu dana odavno probijen.

Ovo je prvi objekat ovakvog tipa na području općine Sanski Most.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti