ODRŽAN SASTANAK

Ministar Hrnjić: Osigurati više sredstava za rad poljoprivrednih zavoda

30.06.2023. 10:26 / Izvor: Akta.ba
SASTANAK

Tokom sastanka razmotreni su prijedlozi za adekvatno rješavanje problema u funkcioniranju zavoda, ali i unapređenje njihovog rada, posebno kada je u pitnju održavanje opreme višemilionske vrijednosti.

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić danas je u Sarajevu razgovarao s direktorima federalnih zavoda za poljoprivredu. Kako je saopćeno iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, direktori Federalnog zavoda za poljoprivredu Sarajevo Omer Kurtović i Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar Marko Ivanković, informirali su ministra Hrnjića o aktivnostima koje ovi zavodi provode, te problematici u radu s posebnim fokusom na nedostatak finansijskih sredstava u ovogodišnjem budžetu za njihov rad.

Tokom sastanka razmotreni su prijedlozi za adekvatno rješavanje problema u funkcioniranju zavoda, ali i unapređenje njihovog rada, posebno kada je u pitnju održavanje opreme višemilionske vrijednosti. Ministar Hrnjić ovom prilikom naglasio je važnost poljoprivrednih zavoda za cjelokupni poljoprivredni sektor.

"Poljoprivredni zavodi su vrlo važni u funkcioniranju kompletnog sistema u poljoprivrednom sektoru, u čiji je rad i opremanje do sada uloženo više miliona KM. S tim u vezi, neophodno je osigurati sredstva kako bi neometano mogli nastaviti obavljati poslove koji su im dodijeljeni", kazao je ministar Hrnjić.

Direktori zavoda izrazili su zahvalnost ministru Hrnjiću na spremnosti da se iznađu adekvatna rješenja na osiguranju finansijskih sredstava, a s tim i zaštiti, te unaprijedi rad ovih institucija, navodi se u saopćenju Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti