Goran Vesić najavio

Uskoro zajednička naplata putarina Srbije sa Bosnom i Hercegovinom i Hrvatskom

07.07.2023. 11:27 / Izvor: SRNA
putarina

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić najavio je da će integrisani sistem zajedničke naplate putarine.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić najavio je da će integrisani sistem zajedničke naplate putarine uskoro biti uspostavljen i sa Bosnom i Hercegovinom, Hrvatskom i Grčkom, kao što je nedavno sa Sjevernom Makedonijom.

"Sa Hrvatskom smo, po tom pitanju, daleko odmakli, kao i sa BiH, a uskoro ću o tome razgovarati i sa mojim grčkim kolegom", rekao je Vesić, te dodao da integrisani sistem naplate putarine sa Sjevernom Makedonijom funkcioniše odlično.

Vesić je naveo da prekonfiguracija "taga" podrazumeva prelazak na "postpejd" sistem plaćanja, odnosno umjesto da građani uplaćuju novac na "tag", što je i dalje moguće i važi samo za Srbiju, potrebno je da ga vežu za platnu karticu.

"To traje pet minuta. Sa takvim `tagom` možete da prođete kroz svih devet naplatnih rampi u Sjevernoj Makedoniji. Ako već imate novac na `tagu`, on će biti vraćen na račun", rekao je Vesić za Televiziju "Hepi".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti