Izvršioc usluga

Agencija FMC odabrana za uspostavu sistema FUK za Operatora OIEIEK​

19.07.2023. 11:42 / Izvor: Akta.ba
FUK

Na osnovu uspostavljene Mape procesa, odnosno utvrđenih rizika u poslovnim procesima, pristupa se izradi Registra rizika i Strategije upravljanja rizicima.

Agencija FMC Sarajevo izabrana je za izvršioca usluga uspostave sistema finansijskog upravljanja i kontrole (FUK) uz nabavku Elektronske platforme za uspostavu i upravljanje sistemom FUK od strane Operatora za obnovljive izvore energije i efikasnu kogeneraciju.

Agencija za poslovno savjetovanje i edukaciju "FMC" Sarajevo na području Bosne i Hercegovine predstavlja prepoznatljivu i respektabilnu agenciju iz oblasti pružanja usluga pri uspostavi sistema finansijskog upravljanja i kontrole (FUK).
 

"Naši stručni kadrovi bili su angažirani na projektima uspostave sistema FUK u Parlamentarnoj skupštini BiH, Generalnom sekretarijatu Vlade FBiH, desetinama ministarstava, jedinicama lokalne samouprave i javnim poduzećima", kazali su iz ove agencije.

Uspostavu sistema finansijskog upravljanja i kontrole (FUK) rade u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima na nivou institucije, a koji predstavljaju osnov za mapiranje i realizaciju poslovnih procesa i procedura zadovoljavanjem strukture poslovnog procesa koja podrazumijeva izradu Obrasca procesa i Dijagrama toka aktivnosti. Na osnovu uspostavljene Mape procesa, odnosno utvrđenih rizika u poslovnim procesima, pristupa se izradi Registra rizika i Strategije upravljanja rizicima.

Uspostavu sistema finansijskog upravljanja i kontrole radimo putem Elektronske platforme za uspostavu i upravljanje sistemom FUK, ista predstavlja zaštićeno intelektualno vlasništvo Agencije FMC Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti