ODRŽAN PROTEST

Stanivuković o Autoprevozu: Pregovaraćemo, ali po našim uslovima

16.08.2023. 07:59 / Izvor: N1
banjaluka

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković održao je jučer najavljeni protest na lokaciji Stare autobuske stanice.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković održao je jučer najavljeni protest na lokaciji Stare autobuske stanice. Odatle ponovo poruka da grad neće pristati na izvršenje presude Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kojom atraktivno zemljište u centru grada pripada "Autoprevozu", preduzeću za prevoz putnika.

"Kakav je to gradonačelnik koji jednostavno ne bi ništa uradio. Zašto to pitam, vrlo jednostavno jer to nije jedini problem koji imamo to je samo početak", rekao je on ističući da je sljedeća Vidovdanska ulica, lokacija Muzeja savremene umjetnosti i spomenika 12 banjalučkih beba.

"Kako je moguće da neko privatizacijom dobije i jedno i drugo. Mi imamo sve dokaze kako se prenos vlasništva radio između Autoprevoza i grada", rekao je on.

Istakao je kako vjeruje da se narod na ovom primjeru može okupiti nazivajući sve jednakom nepravdom kao onom koja se desila u Picinom parku.

"Zato hoćemo da našim stavom, čvrstim odgovorom sjednemo za pregovarački sto, ali pod našim uslovima", rekao je on ističući da Grad traži zemljište na kojem se nalazi spomenik 12 beba, Muzej savremene umjetnosti i polovina Vidovdanske ulice.

"Ne pada mi na pamet da sam razgovaram sa Autoprevozom. Ja ću pozvati predstavnike i skupštinske večine i manjine da zajedno pregovaramo", najavio je ističući kako ne zna datum i termin nove deložacije, ali kako će čim ga sazna za dan prije najaviti novi veliki skup.

"Ako je Narodna skupštuna Republike Srpske rekla da presude Ustavnog suda ne važe, zašto onda MUP RS sprovodi presudu Ustavnog suda Bosne i Hercegovine", upitao je Stanivuković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti