Sumiraju rezultate

Iako je turistička sezona na izmaku, u Bosanskoj Krupi još ima turista

25.08.2023. 07:53 / Izvor: Federalna.ba
Sezona turista

Iako smo na pola ljeta, bar kalendarski, veliki broj gradova već sumira rezultate ljetne turističke sezone.

Iako smo na pola ljeta, bar kalendarski, veliki broj gradova već sumira rezultate ljetne turističke sezone. Dobre vijesti su da gradovi u Unsko-sanskom kantonu bilježe porast broja noćenja i posjeta, ali i da su već počeli pripreme za narednu sezonu. U Bosansku Krupu stigla je naša ekipa i svjedočila da turista i dalje ima.

Iako je turistička sezona na izmaku, u Bosanskoj Krupi još ima turista. Najčešće birana destinacija su Zeleni otoci s kojih se nose lijepe uspomene. Ruzmir Šišić rođeni je Krupljanin, no godinama živi u Kanadi, kaže uvijek se rado vrati.

"Rijeka Una, Krušnica, brda oko nas, to me nadahnjuje, tako sam pod stare dane počeo pisati poeziju i svaka proza koja je napisana, inspirirana je upravo rijekom Unom, događajima i ljepotom ovog kraja. Lijepo je, jednostavno rečeno – sve je isto, a ništa isto nije“, priča Šišić.

I Merima Bužimkić kaže da sa ovog mjesta uvijek nosi samo lijepe uspomene, a od svojih navika da posjećuje ovo mjesto – bez obzira na godine, ne odustaje.

"Ova ljepota to samo može u Bosanskoj Krupi da se desi. Uživam u ovome, a još uvijek imam kupanje tu, kao 69-godišnja osoba“, kaže Bužimkić.

Ove godine u Bosansku Krupu dolazili su turisti iz cijeloga svijeta.

"Po onome što vidimo povećan je broj turista posebno naših turista domaćih iz cijele BiH, iako su i turisti iz cijele Zapadne Europe dolazili ove godine u Bosansku Krupu“, naveo je Ernes Halilović, šef kabineta gradonačelnika Bosanske Krupe.

Iako se još čekaju zvanične brojke, jedno je jasno - prirodne ljepote su dovoljan razlog da svi turisti, ali i bh. građani iz svih dijelova naše zemlje nakon posjete ovom mjestu imaju samo jednu želju  – da se ponovo vrate.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti