Tamim bin Hamad Al-Than

Emir Države Katar imenovao novog ambasadora u BiH

12.09.2023. 10:17 / Izvor: Fena
Emir Katara

Emir Države Katar, šeik Tamim bin Hamad Al-Thani, donio je 10. septembra odluku o imenovanju Mishal Ali Mohammed Abdullah Al-Attiyaha.

Emir Države Katar, šeik Tamim bin Hamad Al-Thani, donio je 10. septembra odluku o imenovanju Mishal Ali Mohammed Abdullah Al-Attiyaha za novog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora države Arapskog zaljeva u Bosni i Hercegovini.

Odluka stupa na snagu danom donošenja, a bit će objavljena i u Službenim novinama, prenijela je katarska državna novinska agencija QNA.

Emir Katara je, također, donio odluke o imenovanju ambasadora Katara u Švedskoj, Nizozemskoj, Češkoj Republici, Pakistanu, Keniji, Senegalu i Kirgistanu.

Mishal Ali Mohammed Abdullah Al-Attiyah u BiH dolazi iz Bjelorusije, gdje je bio na dužnosti otpravnika poslova u Ambasadi Države Katar u Minsku, ostavljajući značajne diplomatske rezultate.

Dosadašnji katarski ambasador, Sultan bin Ali Al-Khater, BiH je napustio u julu ove godine poslije uspješne petogodišnje misije, saopćeno je iz Ambasade Katara u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti