Oprostili se od učenika

IUS Life centar za cjeloživotno učenje organizovao Mobility across Europe Vol. 3

14.11.2023. 11:52 / Izvor: Akta.ba
Učenici

IUS Life je organizirao događaj Mobility Across Europe Vol. 3. u četvrtak 09.11.2023.

IUS Life je organizirao događaj Mobility Across Europe Vol. 3. u četvrtak 09.11.2023.

"Oprostili smo se od divnih učenika srednje škole Versari Marcelli, Cesena, Italija, koji su pripremili svoje prezentacije i podijelili svoja iskustva nakon jednomjesečne prakse u Sarajevu", kazali su.

U svojoj prezentaciji srednjoškolci su na vrlo emotivan način predstavili svoj prvi susret sa Sarajevom, kako su doživjeli ovaj za njih neobičan grad, opisali ljepote Mostara, prenijeli utiske o prvim radnim iskustvima i zahvalnost mentorima kao i IUS-u, oduševljenje omiljenim jelom ćevapima,probali su jaku bosansku kafu i bosansku baklavu čija se slatkoća ne može porediti sa drugim slatkim delicijama, itd.

Rekli su nam da u svojim koferima kući nose puno emocija, divno iskustvo, iznad svega, neprocjenjivost novih prijateljstava...

Tokom ovog događaja predstavili su se i učenici Srednje turističko-ugostiteljske škole Sarajevo; Elma Hodžić, Ajdin Mešinović i Kemal Velić.

Od 13/11 do 16/11 njih troje će sa svojim nastavnikom Harisom Bidževićem boraviti u Fatima u Portugalu gdje će učestvovati u takmičenju iz gastronomije pod nazivom  "Blended Skills Competition", koje će se održati u sklopu projekta TEF (Tourism Education Future). Prvi dio ovog takmičenja održan je od 06-07/11 u online formatu kada su studenti iz Portugala, Italije i Bosne i Hercegovine predstavili svoje nacionalne i regionalne kuhinje.

"Našim učenicima držimo palčeve i želimo puno uspjeha na ovom takmičenju!", poručili su.

IUS Life koristi priliku da se i ovaj put zahvali svim partnerima koji su i ovaj put  podržali naše Erasmus + VET projekte; Hotel Holiday Sarajevo, Hotel Europe Sarajevo, ELS Student Success Office i IUS Centar za istraživanje i razvoj.

Posebno zahvaljujemo IUS Erasmus buddies Kenanu Junuzoviću, Heni Durmišević i Hamzi Kurtoviću.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti