NAKON ŠTO JE BIO VAN FUNKCIJE

Sarajlije konačno dočekale: Kosi lift na Ciglanama ponovo u funkciji

04.12.2023. 15:56 / Izvor: Akta.ba
kosi lift
OTVORI GALERIJU

Od ponedjeljka, 4. decembra 2023. godine od 6 sati ujutro kosi lift na Ciglanama ponovno je na raspolaganju stanovnicima ovog naselja.

Od jutros od 6 sati "Kosi lift" na Ciglanama je na raspolaganju stanovnicima naselja Ciglane, a korištenje lifta tokom mjeseca decembra će za sve građane biti besplatno.

Da podsjetimo, Općina Centar okončala je proceduru javne nabavke za odabir firme za pružanje usluga održavanja i upravljanja objektom kosog lifta na lokaciji Ciglane, koja je pokrenuta kao zajednička nabavka sa Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo, u cilju dugoročnog rješavanja funkcioniranja kosog lifta.

Nakon provedene tenderske procedure za upravljanje i održavanje kosim liftom odabrana je firma "Fidges-Upravitelj" d.o.o. 

kosi lift

Kabina B kosog lifta na Ciglanama bit će na raspolaganju stanovnicima svakog radnog dana i subotom od 6 do 22 sata i nedjeljom od 8 do 18 sati.

Također, u toku su i završni radovi na sanaciji nadstrešnica/krovova na stanicama kosog lifta za šta je iz budžeta Općine Centar izdvojeno 60.284,95 KM. Radove izvodi građevinska firma "AMCO" OD.

Kombi prevoz koji je bio obezbijeđen tokom obustave rada kosog lifta na Ciglanama, a kako bi se olakšala građanima komunikacija, od danas više neće biti u funkciji. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti