održali sastanak

Mijatović i Čengić najavili jačanje saradnje na realizaciji razvojnih projekata

27.12.2023. 08:15 / Izvor: Akta.ba
projekti

Načelnik Čengić je izrazio zadovoljstvo susretom s predstavnicima Ministarstva uz mogućnost razmijene ideja i definisanja budućih koraka.

U sklopu niza sastanaka koje ministar privrede Kantona Sarajevo (KS) Zlatko Mijatović organizuje s načelnicima općina KS se susreo s načelnikom općine Stari Grad Irfanom Čengićem.

Mijatović je poručio da ministarstvo na čijem je čelu općini i načelniku Čengiću i dalje ostaje na raspolaganju, te da je otvoreno za sve oblike saradnje, pogotovo na konkretnim projektnim prijedlozima koji će rezultirati poboljšanjem kvaliteta života građana Starog Grada, ali i KS u cjelini.

"Posebno interesantna tema je projekt izgradnje skywalka na Špicastoj stijeni, a danas smo razgovarali o načinu na koji Ministarstvo privrede može doprinijeti njegovoj realizaciji, te o benefitima koje jedan takav sadržaj može značiti za turizam", rekao je Mijatović.

Načelnik Čengić je izrazio zadovoljstvo susretom s predstavnicima Ministarstva uz mogućnost razmijene ideja i definisanja budućih koraka u zajedničkim projektima.

"Ističem važnost ovakvih radnih susreta za razliku od onih protokolarnih. S ministrom Mijatovićem i njegovim timom smo razgovarali o projektima iz nadležnosti Ministarstva privrede KS iz oblasti poljoprivrede, šumarstva, vodozaštite, turizama, veterinarstva, upravljaljanja izletištima i podrške poduzetništvu. Uska saradnja Općine i Ministarstva u ovim oblastima je vrlo značajna", poručio je načelnik Čengić, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti