Uvodni sastanak

Ured za veterinarstvo BiH održao sastanak sa EU inspektorima

16.01.2024. 13:11 / Izvor: Fena
kancelarija za veterinarstvo

Ured za veterinarstvo BiH održao je online sastanak sa inspektorima Ureda za hranu i veterinarstvo Evropske unije

Ured za veterinarstvo BiH održao je online sastanak sa inspektorima Ureda za hranu i veterinarstvo Evropske unije (FVO EU), s ciljem provjere sistema službenih kontrola u objektima koji su odobreni za izvoz mesa peradi i proizvoda od mesa peradi u EU.

Sastanku su pored predstavnika Ureda za veterinarstvo BiH prisustvovali i predstavnici entitetskih ministarstava poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, inspekcijskih službi i ostali nadležni iz ove oblasti, saopćeno je iz Kancelarije za veterinarstvo BiH.

Uvodni sastanak se održava 15. i 16. januara 2024. godine u online formatu, dok će od 17. do 24. јanuara inspektori iz Dablina boraviti u BiH kako bi izvršili provjeru sistema službenih kontrola u objektima koji su odobreni za izvoz mesa peradi i proizvoda od mesa peradi u EU tj. provjeru da li odobreni objekti izvoze u skladu sa EU propisima.

Preliminarni rezultati ove posjete biće poznati u petak, 26. januara na završnom sastanku koji će biti održan u Uredu za veterinartsvo BiH, dok se finalni izvještaj očekuje u narednih mjesec dana od završetka kontrole.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti