Radni sastanak

Škobić: Uskoro novi zakon o advokaturi Federacije BiH

06.02.2024. 08:14 / Izvor: Akta.ba
radni sastanak

Federalni ministar pravde Vedran Škobić održao je radni sastanak s rukovodstvom Advokatske komore Federacije Bosne i Hercegovine.

Federalni ministar pravde Vedran Škobić održao je radni sastanak s rukovodstvom Advokatske komore Federacije Bosne i Hercegovine na kojem je razmatran tekst novog Zakona o advokaturi Federacije Bosne i Hercegovine koji će se u formi prijedloga uskoro naći u parlamentarnoj proceduri.

Na radnom sastanku su razmatrane i usuglašene pojedine odredbe novog Zakona o advokaturi Federacije Bosne i Hercegovine kojim se uređuju značajna pitanja za advokatsku djelatnost, poput prava i dužnosti advokata, uvjeta i prestanka prava na obavljanje advokatske djelatnosti, organizacije advokature, financiranja advokatskih komora, disciplinske odgovornost, te zaštite prava advokata.

Također, predviđeno je osnivanje Advokatske akademije kao posebnog tijela koje je zaduženo za stalnu edukaciju advokata.

Ministar Škobić i predstavnici Advokatske komore Federacije Bosne i Hercegovine su izrazili zadovoljstvo obzirom da je okončan višemjesečni posao na izradi novog teksta Zakona koji ima za cilj unapređenje rada advokature u Federaciji Bosne i Hercegovine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti