Infrastrukturni projekti u Oružanim snagama BiH

Njemačka izdvojila 6,5 miliona eura za kasarne i uniforme OS BiH

19.02.2024. 17:39 / Izvor: Akta.ba
OS BiH

Postoji mogućnost da Njemačka pomogne sa još dodatnih milion eura, koji bi bio utrošen na infrastrukturne projekte u kasarni OS BiH u Pazariću.

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez danas je u Sarajevu primio vojnog atašea Savezne Republike Njemačke u BiH pukovnika Franza Josefa Noltea, koji ga je informirao da je Vlada SR Njemačke u Budžetu za 2024. godinu izdvojila 6,5 miliona eura za infrastrukturne projekte u Oružanim snagama BiH.

Kako je kazao pukovnik Nolte, u okviru tih 6,5 miliona eura, 1,5 milion će biti utrošen za nabavku terenskih uniformi za pripadnike Oružanih snaga BiH.

Također, pored ovih već odobrenih sredstava, postoji mogućnost da SR Njemačka pomogne sa još dodatnih milion eura, koji bi bio utrošen na infrastrukturne projekte u kasarni OS BiH u Pazariću.

"Sva navedana sredstava imaju za cilj poboljšanje uslova života i rada pripadnika OS BiH na našim lokacijama.", navodi se u saopćenju OS BiH.

Njemački vojni ataše se ministru Helezu zahvalio na gostoprimstvu prilikom posjete njemačkog ministra odbrane Borisa Pistoriusa našoj zemlji te ga pozvao u uzvratnu posjetu njemačkom kolegi Pistoriusu.

"Stalna podrška koju SR Njemačka pruža našoj zemlji učinila je da Bosna i Hercegovina i SR Njemačka postanu prijateljske zemlje u punom smislu te riječi", rekao je tim povodom ministar Helez.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti