Sporazum sa IDDEEA-om

Minimalna dokumentacija za ubrzanje podrške majkama porodiljama od 1.000 KM

02.04.2024. 08:47 / Izvor: Akta.ba
porodilje

Cilj maksimalno smanjenje zahtjeva za dokumentacijom od podnositelja prijava.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić održao je jučer sastanak sa direktorom Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDEEA) Almirom Badnjevićem kako bi razmotrili aktivnosti neophodne za provođenje programa podrške majkama porodiljama za svako novorođeno dijete u FBiH u 2024. godini.

Ministar je tokom sastanka istakao kao osnovni cilj maksimalno smanjenje zahtjeva za dokumentacijom od podnositelja prijava, te realizaciju svih procesa putem službenih kanala između Ministarstva i IDEEA-e.

Direktor Badnjević izrazio je punu podršku ovom cilju, te obećao da će učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi se proces podjele podrške porodiljama pojednostavio i ubrzao.

"Kako bi se sve to omogućilo tokom narednih nekoliko dana potpisat će se i sporazumi između Ministarstva i IDEEA-e zbog nastavka aktivnosti koje će omogućiti skori početak podjele podrške porodiljama od po 1.000 KM za svako novorođeno dijete", saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti