O liderstvu, problemima i rješenjima

Bosanska Krupa: Dijalog gradonačelnika i mladih

05.04.2024. 10:51 / Izvor: Akta.ba
Bosanska Krupa

Jučerašnji dijalog je označio ključni korak u omladinskom aktivizmu uključivanja u javne sfere Bosanske Krupe i Gradske uprave.

Jučerašnji dijalog je označio ključni korak  u omladinskom aktivizmu uključivanja u javne sfere Bosanske Krupe i Gradske uprave, gdje je gradonačelnik Armin Halitović učestvovao u prvom dijalogu sa mladima našeg grada u prostorijama Vijeća mladih u Bosanskoj Krupi. Ovaj događaj je pružio platformu za smislenu razmjenu ideja i vještina, ali i saradnju između mladih ljudi i gradske uprave.

Dijaloški event okupio je mlade ljude iz Bosanske Krupe, osnovnoškolce, srednjoškolce i studente, koji su željeli čuti i lično upitati gradonačelnika Halitovića o temama koje su njima zanimljive, te rješenjima problema koji su njima ključni. Gradonačelnik je izrazio iskrenu želju da sasluša i bavi se brigama i težnjama mladih, te je predložio sastanke ove vrste svaki mjesec i izrazio želju za većim aktivizmom mladih za prijedloge i njihove inicijative.

Na samom početku dijaloga, Ismet Bešić, predsjednik Vijeća mladih u Bosanskoj Krupi, predstavio je rad ovog Vijeća, te njihove raznolike projekte,  od ekološke održivosti do obrazovanja i socijalne pravde, a po završetku dijaloga, proveo je gradonačelnika i prisutne kroz prostorije udruženja, koje su adaptirali za različite aktivnosti i rad.

Gradonačelnik Halitović je kazao da je oduševljen prostorom koji su mladi napravili i adaptacijom istog, te obećao i dalju pomoć i podršku, kroz projekte i aktivnosti gradske uprave.

Dijalog između mladih i gradonačelnika započeo je jednu priču potreba i želja, aktivnosti i društvenog angažmana, a obje strane su spremno iznijele i svoje ciljeve ali i moguća rješenja kojima bi pospješili bolji i kvalitetniji standard mladih u Bosanskoj Krupi.

Uključujući se u smislen dijalog sa mladima grada, gradonačelnik je pokazao svoju posvećenost izgradnji grada kao inkluzivnim, raznolikim i prihvatljivim za  sve generacije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti