NASTAVAK PODRŠKE

Start-up program Grada Bosanska Krupa: 60.000,00 KM podrške za 12 start-up biznisa

25.04.2024. 14:34 / Izvor: Akta.ba
start up

Gradonačelnik Armin Halitović potpisao je danas ugovore za financiranje 12 start-up biznisa u ukupnoj vrijednosti od 60.000,00 KM.

Gradonačelnik Armin Halitović potpisao je danas ugovore za financiranje 12 start-up biznisa u ukupnoj vrijednosti od 60.000,00 KM. Nastavak je ovo kontinuirane podrške Grada Bosanska Krupa poduzetništvu i inovacijama ambicioznih poduzetnika iz lokalne zajednice.

Start-up program Grada Bosanska Krupa već duži niz godina predstavlja značajan korak u stvaranju poticajnog okruženja za razvoj novih poslovnih ideja. Na ovogodišnji javni poziv na koji su svi građani imali priliku prijaviti svoj poslovni plan, pristiglo je ukupno 14 prijava, od kojih jedna prijava nije ispunjavala uvjete, dok je jedan podnosioc prijave u toku postupka odustao. Preostalih 12 poslovnih ideja prošlo je proces selekcije i ostvarilo pravo na podršku Grada za svoje poslovne planove.

"Grad Bosanska Krupa je ove godine dao šansu svim građanima koji žele pokrenuti svoj vlastiti biznis, a nemaju dovoljno sredstava za to, da se mogu prijaviti na naš poziv i bio je neočekivano veliki broj prijava. Iako je Budžetom Grada bilo predviđeno 30.000,00 KM za nekih pet do šest biznisa, nakon javnog poziva i 12 veoma dobrih biznis ideja odlučili smo da podržimo svih 12 ideja i u tu svrhu ćemo izdvojiti ukupno 60.000,00 KM. Ono što je nama najvažnije je da su to biznisi i ideje koje su kvalitetne i koji imaju dobru šansu da opstanu", istakao je gradonačelnik Armin Halitović.

Poduzetništvo je ključni motor razvoja svake zajednice, a start-up program Grada Bosanska Krupa osmišljen je na način da pruži podršku poduzetnicima da ostvare svoje poslovne ciljeve i na taj način doprinesu ekonomskom rastu grada, ali da ohrabri inovacije i kreativnost, te stvori uvjete za neke nove poslovne ideje na području grada.

Jedna od ovakvih ideja je i ideja Senedine Mustafić Šabić, face fitness trenerice, koja je u start-up programu Grada Bosanska Krupa vidjela svoju šansu. „Prepoznala sam tu priliku da donesem nešto sasvim novo na naše prostore, jer ovo čime se ja bavim postoji još samo u dva grada u BiH, i evo uskoro i u Bosanskoj Krupi. Radi se o Face fitnessu, jednoj neinvazivnoj metodi, gdje se rade vježbe na licu, s fokusom na mišićima, i samim tim to nam daje jedan vid pomlađivanja, jer smanjuje bore i zateže lice, a bez potrebe za bilo kakvim iglama ili bilo čim drugim što je bolno“ izjavila je Senedina Mustafić Šabić, uskoro vlasnica FaceFit Glam studija.

Uz ovaj start-up programa koji se finansira isključivo sredstvima Grada, Bosanska Krupa raspolaže sa još nekoliko programa podrške mladim poduzetnicima koje realizuje u saradnji sa svojim partnerima. Svi ovi programi predstavljaju konkretnu podršku lokalnom poduzetništvu, te potvrđuju gradsku viziju dinamične i prosperitetne poslovne zajednice koja ima podsticajno okruženje za inovacije i poduzetništvo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti