Nastavak saradnje

Osnovan Parlamentarni forum Srbija-Republika Srpska

02.07.2024. 12:59 / Izvor: Fena
RS

Konstituisanje Parlamentarnog foruma predstavlja nastavak specijalnih i paralelnih veza između RS i Srbije.

U prostorijama Narodne skupštine RS danas je konstituisan Parlamentarni forum Republike Srbije-Republika Srpska.

Predsjednik NSRS Nenad Stevandić izjavio je da je će ovo tijelo nastaviti da radi bez predsjednika parlamenata, a da će donositi odluke, komunikacije i slično, te ih upućivati na razmatranje u parlamente.

Forum ima dvojicu kopredsjedavajućih, a to su poslanik SNS Dušan Marić iz parlamenta Srbije i Igor Žunić (SNSD), poslanik NSRS.

"Ovo je samo nastavak naše saradnje koja je sve bolja, a posebno u oblasti ekonomije i njegovanju kulture sjećanja. Očekujem još bolje odnose, a ovakav način saradnje nije usmjeren ni protiv koga u BiH, niti protiv ijednog naroda. Što se mene tiče, ima prostora za saradnju i sa ostalima u BiH", rekao je poslanik Dušan Marić.

Igor Žunić je rekao da konstituisanje Parlamentarnog foruma predstavlja nastavak specijalnih i paralelnih veza između RS i Srbije.

"Zadovoljan sam što u radu foruma učestvuju i druga dva naroda, a mi ćemo nuditi saradnju, mir i razgovor za sve. Usmjereni smo za opšte dobro i vjerujem da će naše incijative tako biti i prepoznate", dodao je Žunić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti